Een ideaal tijdverdrijf voor tijdens deze coronatijden? Netflix kijken! Ook in de maand maart kan je lekker onderuitzakken in jouw zetel om de beste films, maar ook favoriete series te bekijken. En weet je niet welke serie? Dan plaatsen wij onze favorieten graag even op een rijtje.

Locke & key

Locke & Key is sinds februari 2020 te zien op Netflix en wie graag wat van fantasy en horror houdt, zeker eentje die je op jouw lijst moet afvinken. Na het overlijden van haar echtgenoot, verhuist Nina samen met haar kinderen naar een (op z’n minst gezegd) griezelig huis, waar kamersleutels magische krachten blijken te hebben. Durf jij deze te bekijken?

Self Made

Deze topper ging pas onlangs in première, maar met deze pink je ongetwijfeld een traantje weg. Zet de zakdoeken maar al klaar! Het verhaal is gebaseerd op het leven van Madam C.J. Walker die zich als Afro-Amerikaanse wasvrouw met hard knokken een eigen schoonheidsimperium uitbouwt en de eerste vrouwelijke selfmade miljonair wordt. A strong independent woman!

Spinning out

Deze serie ging in première op 1 januari 2020 en is een absolute must watch en zeker voor de drama queens onder ons. Het is een show met (letterlijk) vallen en opstaan, want na een hevige val, werkt ijsschaatster, Kat Baker aan een comeback op de schaatspiste. Maar deze keer niet alleen, maar als koppel! Tussen al het trainen door dreigt ook een zwaar bewaard familiegeheim, haar droom in duigen te doen vallen.

Dare me

En ook deze ging in première! Dare me is een serie gebaseerd op de bestseller van Megan Abbott die in 2012 uitkwam, maar nu is er dus ook een serie over gemaakt. Hoewel de serie in Amerika al eerder uitkwam, is ze dus nu ook bij ons te zien. En uiteraard mag bij een Amerikaanse serie een cheerleaderteam niet ontbreken, maar gevaar en mysterie treffen de groep al snel als hun nieuwe coach, Colette arriveert.

She

Series hoeven niet altijd Amerikaans te zijn. Neen! Deze nieuwe Indische serie verscheen onlangs op Netflix en gaat over de Indische undercoveragente Bhumi die een drugsbende tracht te arresteren. En daar moet ze redelijk wat voor opofferen. Wie van een portie misdaad houdt, deze is dus zeker één voor jullie.

You

We geven toe, het nieuwe seizoen van You, kwam eind december 2019 al uit, maar als je nog niet begonnen bent aan deze ongelooflijke serie, doe het dan snel! Hoewel, in het eerste seizoen, het er eerst op lijkt dat er een mooie romance bloeit tussen de hoofdpersonages Joe en Guinevere, is dit toch niet meteen het geval. Want die plotse verliefdheid draait al snel uit op stalking en dat kan tot akelige taferelen leiden.

The stranger

Deze Britse serie heeft echt alles in huis om te tonen dat een gelukkig gezinsleven vol met leugens kan zitten. De echtgenote van de hoofdrolspeler Adam Price heeft heel wat te verbergen en dit komt hij voor het eerst te weten door een vreemdeling (duh) die hem daarover aanspreekt. Maar daar blijft het niet bij, want hoe meer hij zoekt, hoe meer geheimen er naar bovenkomen.

En dan nu … drie Spaanse klassiekers!

Wie regelmatig wel al eens uit verveling, interesse, … (of door Corona) op Netflix zoekt naar nieuwe series, mogen deze drie absoluut niet ontbreken. Nu we zelfs ons huis niet uit kunnen, kunnen we beter de Spaanse zon tot in de huiskamer brengen. Daarom onze top 3 Spaanse series die je absoluut moet kijken.

Toy boy

Voor iemand die graag wat meer gespierde lijven op zijn computer- of tv-scherm ziet verschijnen, kan deze absoluut niet ontbreken. Deze Spaanse (thriller)serie brengt het verhaal van een stripper, Hugo, die na zeven jaar gevangenisstraf terug  op vrije voeten is, in afwachting van een nieuw proces. Hij heeft één opdracht: bewijzen dat zijn minnares hem liet opdraaien voor de moord op haar rijke echtgenoot.

La Casa de Papel

Eindelijk! Het nieuwe en vierde seizoen van Casa de Papel komt eraan, en wel op 3 april. De liefhebbers van deze Spaanse topserie zijn vast in alle spanning aan het afwachten, maar wij ook! Wie de eerste seizoenen over deze groep dieven, die de grootste overval ooit willen plegen in Spanje, nog niet heeft gezien, haast je snel, want dit is absoluut een topserie!

Élite

Seizoen 3 van Elite, staat sinds een week of twee op Netflix. We hebben eventjes moeten wachten, maar eindelijk is hij er! In deze serie krijgen drie arme studenten –  omdat hun vorige school is ingestort – een beurs om aan de éliteschool Las Encinas  te studeren. Maar daar lijken de highclass studenten niet echt vrede mee te nemen. De confrontatie tussen de twee groepen, leidt uiteindelijk tot moord.

Auteur: Hanna Deweirdt/ Foto’s: Getty Images