Steps viert twintigste verjaardag met speciale editie

134

20 MAART 2013 | Steps wordt 20 en viert dat met een verjaardagsnummer. Op 30 maart verschijnt de speciale editie met feestelijke inhoud én lay-out. 20 twintigers – journalisten in spe -werkten mee. Zij maakten 20 portretten van bekende mensen uit de lifestylewereld. “Het resultaat is een uniek bewaarnummer”, vertelt uitgever Kathleen Bogaert trots.

042978.qxp (Page 1)

Het zijn woelige tijden in medialand, maar toch vaart Steps een verrassend goede koers. In 1994 bracht uitgeverij Roularta het gratis maandblad voor het eerst uit. Vandaag 20 jaar later is het magazine nog altijd springlevend. De omzet van Steps gaat er dit jaar opnieuw op vooruit. Reden genoeg om te vieren dus. En dat doet het blad met een heus verjaardagsnummer.

Uitgever Kathleen Bogaert: “We wilden onze twintigste verjaardag niet onopgemerkt laten voorbijgaan. We werkten een concept uit waarin alles draait rond het cijfer 20. Zo maakten 20 studenten van Howest – allen twintigers – elk een portret van bekende mensen uit de lifestylewereld. Ze mochten zelf kiezen wie, ze bedachten zelf de vragen en schreven uiteraard zelf ook de teksten. Samen vormen de portretten een uniek geheel, gemaakt door de journalisten van morgen.”

Steps heeft ook een populaire website die in blogvorm elke dag unieke content brengt. “Lezers die niet genoeg hebben met onze maandelijkse papieren versie, bieden wij online meer Steps.” Ook in het verjaardagsnummer staan er links met extra’s naar de website. “Zo hebben we alle twintigers die meewerkten geïnterviewd. We stelden hen elk 20 vragen, hun antwoorden vind je integraal terug op Steps.be.”

Op zondag 30 maart verschijnt de speciale editie van Steps. Uiteraard trakteert de jarige ook met cadeautjes. “Dat doen we uit dank voor de vele lezers én adverteerders. We hopen dat we met hun hulp nog veel meer dan 20 jaar blijven bestaan”, besluit de uitgever.

Steps City Magazine telt 16 edities, die samen heel Vlaanderen coveren. Elke editie heeft een gemiddelde oplage van 53.000 stuks. Het magazine wordt gedrukt op gerecycleerd glossy papier. Steps wordt verdeeld via o.a. de krant De Zondag en een exclusief netwerk. In totaal zijn er 5.320 distributiepunten.