20u15? Dan luistert hij het best!

77

Hoe kan je je lief, man of vriend echt naar je doen luisteren? Het blijft een bijna onmogelijke taak. Gelukkig zijn er nog slimme mensen die daar onderzoek naar doen. En wat blijkt? Wil je dat je verhaal echt blijft hangen, probeer dan eens rond 20u15 zijn aandacht te trekken.

– Maar ik heb je dat toch al verteld?
– Uh.. ja?

Herkenbaar tafereel? Als vrouw blijft het een bijna onmogelijke opdracht om de volle aandacht van manlief te trekken als je hem iets wil vertellen.

“Vrouwenstemmen zijn te complex voor de meeste mannen”, beweerden Britse onderzoekers eerder al. Dat komt omdat een man zijn hele brein moet aanspreken om een vrouwelijke stem te kunnen ontcijferen. Voor een mannelijke stem is dat niet nodig: een hersenkwabje volstaat, ontdekten Britse onderzoekers. De ontcijfering van een vrouwenstem is zo vermoeiend dat een man deze liever negeert.
you-never-listen-to-me-old

Een Britse enquête bij 1.000 mannen en vrouwen wijst nu uit dat mannen om 20u15 het meest open staan voor een goed gesprek. Vlak na het eten dus, of tijdens. Vrouwen hebben dan weer de neiging om belangrijke conversaties ‘s of mededelingen morgens te voeren, rond 8u20. En daar loopt het dus fout natuurlijk. Want dan luisteren onze mannen totaal niet.

Dus dames, je weet nu perfect wanneer je jouw man iets belangrijks moet vertellen!