Het zal misschien wat raar klinken, maar niet alleen je huid verdient een wekelijkse scrubbeurt. Haarproducten, schilfertjes en dode huidcellen zorgen ervoor dat je hoofdhuid niet meer kan ademen. Hair scrub to the rescue!

Een scrub voor onze huid behoort nu al enkele jaren tot onze beautyroutine, maar sinds kort hebben we ook de haarscrub ontdekt. Al moeten we eigenlijk hoofdhuidscrub zeggen, want de verzorging is vooral voor de hoofdhuid bedoeld.

Hoe werkt het?

Net zoals je gewone huid, moet je hoofdhuid goed kunnen ademen. Maar door restjes van haarverzorgingsproducten, dode huidcellen, schilfertjes en overtollig talg geraakt je hoofdhuid ‘verstopt’. Een haarscrub lost dat probleem op: de hoofdhuid wordt gezuiverd en de verzorging levert je een glanzende en gezonde haardos op.

Happy blonde woman with copy space for your text isolated on gre(Foto: iStock)

Hoe gebruik je het?

Je brengt de haarsrub aan op nat haar, net voor het wassen. Verdeel je haar in verschillende delen, smeer wat scrub op je hoofdhuid en masseer het product enkele minuten zachtjes in. Spoel de scrub uit en was daarna je haar met shampoo.

Een wekelijkse scrubbeurt volstaat om je haar gezonder te maken. Het is echt niet nodig om elke wasbeurt je hoofdhuid te scrubben.

De haarscrub bestaat al eventjes, maar is toch niet zo gemakkelijk te vinden. Schande, want je haar ziet er meteen stukken beter uit als je wekelijks een scrub gebruikt. Wij hebben alvast onze 5 favorieten opgelijst.

Matrix Biolage Sugar Shine Polishing Hair Scrub

Biolage   (Foto: Matrix)

220 gram, 23.90 euro. Verkrijgbaar bij de kapper.

Kérastase Chronologiste Soin-Gommage Rénovateur

Kérastase(Foto: Kérastase)

200 milliliter, 36 euro. Verkrijgbaar bij de kapper.

Lush Rub Rub Rub Scrub

Lush(Foto: Lush)

330 gram, 14.70 euro. Verkrijgbaar in alle Lush-winkels.

Miriam Quevedo Exfoliating Scrub Scalp

Miriam Quevedo(Foto: Miriam Quevedo)

250 milliliter, 31.95 euro. Verkrijgbaar bij de kapper.

Collistar Healthy Scalp Talasso Sbrub Shampoo

Collistar(Foto: Collistar)

250 milliliter, 24.50 euro. Verkrijgbaar in de parfumerie.