De silver lining van de huidige pandemie? Je ogen boekdelen laten spreken! De make-upgoden hebben zich in tegenstelling tot ons niet verveeld en voelden zich duidelijk geïnspireerd: 2021 belooft hét jaar van de eye-catchers te worden, met of zonder mondmasker. Je ogen zelf in the blink of an eye in de schijnwerpers plaatsen? Met deze makkelijke make-uptrends heb je ogenblikkelijk all eyes on you!

1. Natuurlijke wenkbrauwen: easy does it

Of je bent bang om je eigen wenkbrauwen te epileren tijdens de lockdown (we feel you!) of je ziet het nut niet in van je elke dag van top tot teen op te maken (we hear you!).

Dat je niet de enige bent, bewijst de nieuwe ‘natural brow trend’ zonder tegenspreken. Anno 2021 geldt er maar een gouden regel in de wondere wenkbrauwwereld: hoe natuurlijker de vorm, hoe beter. De comeback van de 90s zorgt ervoor dat fijnere wenkbrauwen hun bestaansrecht terug claimen en vredig samenleven met volle, fluffy wenkbrauwen. Je wenkbrauwen weelderig bijtekenen of ijverig epileren? Niet meer nodig: easy does it!

Die natuurlijke trend zien we dan ook terug komen in de nieuwste wenkbrauwproducten. Denk aan: zachte kleuren, fijne texturen voor een uiterst naturelle finish en precieze, puntige applicators om subtiel en nauwkeurig bij te vullen waar nodig.

De favorieten? De Tattoo Brow 36h van Maybelline (9,99 euro) levert precisiewerk om kleine imperfecties op te vullen. Voor een uiterst natuurlijke look staat de Brow Artist Xpert Plump & Set wenkbrauwmascara van L’Oréal Paris (12,99 euro) jou op de wimpers geschreven. Modelleer je wenkbrauwen met de transparante mascara, of kies voor een kleurtje om ze net iets meer volume en intensiteit te geven. Je wenkbrauwen tegelijk voeden en versterken doe je dan weer met de Age Perfect Brow Densifier Mascara van L’Oréal Paris (14,99 euro).

 

2. Bambi-ogen zonder grenzen

Hoe rustiger we het houden voor onze wenkbrauwen, hoe wilder het mag voor onze wimpers. Go big or stay home: in 2021 wapperen we met onze wimpers eindeloos onze vrijheid tegemoet. Hoewel volume én lengte key blijven, lijken valse wimpers aan terrein te verliezen en kiezen we terug voor een mascara met een gelijkaardig, maar natuurlijker effect. En dát heeft dan weer alles te maken met de weelderige kleuraccenten die dit jaar een hoofdrol zullen spelen op onze oogleden.

Je wimpers extra lengte en volume geven begint met het kiezen van de juiste mascara. De False Lash Bambi Oversized Eye Mascara van L’Oréal Paris (17,49 euro) is compromisloos en opent je blik met een XXL lengte én volume. Ook de Lash Sensational Sky High Mascara van Maybelline (15,99 euro) kent met haar vezelrijke en verzorgende formule geen grenzen: in een swipe creëer je extra lengte en volume. Je wimpers in de kern versterken zodat ze zelf nog langer en dikker worden doe je met de Age Perfect Lash Magnifier Mascara van L’Oréal Paris (16,99 euro) met versterkende jojoba-olie en ceramide.

TIP: Je blik nog net iets meer openen? Verwarm je wimperkruller gedurende drie seconden (niet langer!) met je haardroger, zo kun je je wimpers vanaf de wortel nog beter modelleren.

 

 

3. Roaring eyeliners en bonte oogschaduw

Toegegeven, op dit moment zijn we misschien nog niet helemaal klaar om ons aan een bont kleurenpalet te wagen, maar tot we het zelf terug ‘bont’ kunnen maken, is het alvast een fijn vooruitzicht. De boodschap van onze eyeliners is onmiskenbaar ‘roaring’ en wel bij monde van de ‘fox eye’. Deze variant op de ‘cat eye’ vergroot net als de ‘cat eye’ je blik met een expressief lijntje dat verder loopt aan de buitenkant van je oog, maar zit iets lager dan een gewone ‘cat eye’. Toch verdwijnt de ‘cat eye’ niet uit het zicht, in tegendeel, hij verdubbelt: wie extra bold de roaring 20s wil binnenwandelen combineert gewoon twee fijne ‘winged’ lijntjes.

De Tattoo Liner van Maybelline (9,99 euro) zorgt er alvast voor dat je ze zonder knoeien aanbrengt – en bovendien niet binnen de eerste 36u naar huis hoeft te keren voor een touch-up.

Wie het in 2021 echt bont wil maken, hoeft zich al helemaal niet in te houden (of alleszins toch niet in de badkamer). Enter: weelderige kleuren met een sterke 80s vibe. Of je nu een ode wil brengen aan je jaren 80 idool en voor één opvallende kleur kiest of liever helemaal wild gaat en verschillende kleuren combineert: de oogschaduwbijbel schrijft voor 2021 maar een regel voor: maak het bont!Met het Eye Go Wild Palette van L’Oréal Paris (20,99 euro) ligt de wereld zeker aan je voeten: in 16 tinten verken je het hele kleurenspectrum tussen creamy vanilla en flaming red. Roaring twenties? We are ready to rumble!