3 superhandige beautytutorials voor beginners

249

Ben je een newbie op het gebied van make-up? En wil je graag de basics in de vingers krijgen? Het boek Make-Up  van Xelly Cabau van Kasbergen én haar eigen app geeft belangrijke tips voor een mooi verzorgde huid en legt uit hoe je de basis legt voor een stralende make-up. Wij selecteerden drie handige tutorials: smokey eyes, fuchsia lippen en nepwimpers.

 

joijrioejr

(© Otto van den Toorn)

De Nederlandse Xelly Cabau van Kasbergen is visagiste en haarstyliste, en werkt met tal van celebrity’s, zoals haar zus Yolanthe (mevrouw Wesley Sneijder), Sylvie Meis, Nicolette van Dam en Danie Bles. Daarnaast verzorgt ze de make-up voor modeshows, tv-programma’s en shoots van tijdschriften als Beau Monde en Grazia. Hoog tijd dus om al die kennis met ons te delen!

“Make-up is niet bedoeld om je achter te verbergen, maar juist om je eigen ik extra naar voor te laten komen. We willen er toch niet allemaal hetzelfde uitzien? Integendeel!” Make-Up leert je stap voor stap hoe je bijvoorbeeld een foundation of mascara het best aanbrengt. Alles wordt geïllustreerd met handige foto’s en tekeningen zodat je makkelijk zelf aan de slag kan. Xelly geeft je ook heel wat handige tip&tricks, zodat je als een echte professional aan de slag kan!

Daarnaast heeft Xelly ook een superhandige app met heel wat filmpjes zodat je thuis alles perfect kan uitproberen.

 

1. Smokey eyes

Smokey eyes, de klassieker der klassiekers, is ideaal voor tijdens een avondje uit! Xelly legt je onder de video nog eens stap voor stap uit hoe het moet.

 

STAP 1

Begin met een kohlpotlood. Hier komt het vettige van het kohlpotlood goed van pas, want je wilt lekker veel kunnen blenden. Je mag er dus flink veel van opdoen.

Volg je wimperrand van binnen naar buiten, trek het lijntje door naar omhoog, buig langzaam in je arcadeboog en teken die een stukje mee. Maak het hoekje dat je hebt gecreëerd een beetje donkerder en trek hem vervolgens door zodat je de onderste wimperrand subtiel meeneemt. Zo omlijst je het hele oog.

 

STAP 2

Dan blend je de kohl met een platte fluffy kwast. Maak langzame, neerwaartse bewegingen. Je neemt ook het hoekje mee, en van daaruit blend je langzaam in de arcadeboog. Doe het stapje voor stapje. Je kunt het zo zwart maken als je wilt door er gewoon nog wat meer kohl doorheen te blenden. Zorg er wel voor dat je arcadeboog richting de zijkant van je gezicht donkerder is dan naar binnen.

In de arcadeboog en langs de wimperrand moet het dus donkerder blijven dan op de rest van het oog, en van daaruit blend je het zachtjes omhoog en naar buiten, zodat een smokey (rokerig) effect ontstaat. Houd het oogbed nog een beetje open.

 

STAP 3

Nu ga je fixeren met een poeder, bijvoorbeeld met een matte oogschaduw. Ik gebruik hier graag een donkerbruine tint, maar je kunt ook andere kleuren gebruiken, zoals donkerblauw, groen of bijvoorbeeld donkerpaars of donkergrijs.

 

STAP 4

Op het oogbed doe je een lichte oogschaduw. Dat geeft meer dimensie aan je oog en is vaak net even wat subtieler. Je kunt je oog ook helemaal donker maken, maar houd er wel rekening mee dat het dan ’s avonds één groot donker vlak lijkt. In het licht zie je die donkerpaarse kleur nog, maar in het donker niet.

Gebruik je een oogschaduw met glans, breng deze dan deppend met je vingers aan of met een heel klein stevig kwastje. Je wilt namelijk niet dat er glans op je kohl komt, want glans op zwart wordt dof.

 

STAP 5

Blend een matte, lichte tint oogschaduw vanaf waar je smokey eye stopt richting je wenkbrauw. Je kunt dit ook eventueel met je concealer doen. Eén tintje lichter dan je huidkleur is vaak het mooist. Gebruik niet te lichte kleuren of te veel shimmer, op het clowneffect zitten we niet te wachten!

 

STAP 6

Eventueel kun je je binnenste ooghoekjes nog aanstippen met een subtiele highlighter, dat geeft een fris effect. Je kunt hiervoor ook bijvoorbeeld een lichte, goud-/champagnekleurige oogschaduw

 

STAP 7

Teken je waterlijn (het randje in je ogen) met een kohlpotlood of huidkleurig potlood. Gebruik nooit wit! Dat oogt nep en valt op. Ik vind het in de meeste gevallen het mooist om een huidkleurig potlood te gebruiken. Zwart kohlpotlood kan ook heel sexy zijn, maar houd er rekening mee dat het je ogen kleiner maakt.

 STAP 8

De finishing touch: mascara. Bij smokey eyes mag je echt wel drie of vier laagjes gebruiken. Je onderste wimpers mag je ook meepakken. Maak ze niet te lang, maar aan de aanzet mag je ze lekker donker maken.

 

2. Fuchsia lippen

Benieuwd hoe je de perfecte fuchsia lippen creëert? Je ontdekt het in dit filmpje!

TIP: Kleur je lippen volledig in met potlood voor meer pigment. Zo blijft je kleur ook langer zitten!

3. Nepwimpers

Altijd al eens willen uitpakken met dramatische wimpers? Dan zijn nepwimpers perfect voor jou! Je brengt ze snel en gemakkelijk aan en het resultaat is amazing! Check hieronder hoe je het doet!

 

 

9789021559667_hr

 

 

 

 

 

Het boek Make-Up is uitgegeven bij Kosmos Uitgevers & kost 17,99 euro. De ‘Xelly’ app kan je gratis downloaden via de Google Play Store en App Store van Apple.

 

 

 

 

 

Psst… Wil je graag nog een leuk kapsel bij je mooie make-up? Check dan zeker onze post met handige tutorials voor 3 coole zomerkapsels!