3 tips om je zelfvertrouwen te boosten

274

Zelfzekere mensen hebben een vaak magisch effect op anderen: ze zijn aantrekkelijk, inspirerend en lijken hun doelen makkelijker te bereiken. Als je zelf weinig zelfvertrouwen hebt, kijk je daar erg naar op. Nochtans is het perfect mogelijk om te bouwen aan je zelfvertrouwen en dezelfde kwaliteiten te ontwikkelen. Auteur Nele De Boeck geeft alvast drie tips.

1. Facebook is niet het echte leven
Gemiddeld besteedt iemand 20 minuten aan een selfie. Voordat die mooie selfie op Facebook verschijnt, zijn er dus heel wat lelijke selfies aan voorafgegaan. Hou dat in je achterhoofd.

2. Leer neen zeggen
Besef dat je nee zegt tegen een vraag. Niet tegen de persoon zelf. Je hebt het recht om ‘nee’ te zeggen. Als de andere persoon dat niet begrijpt zegt dat meer over die persoon dan over jou.

3.
 Get out of your comfort zone
Als je zelfzekerder wilt worden, moet je die angst proberen te overwinnen. Bang van hoogtes? Probeer een death ride. Angst doet zich dagelijks voor. Laat je niet belemmeren!

Word een sterke persoon
Wil je meer leren over hoe je zelfzekerder en assertiever kunt worden? Lees dan het boek Sterk! van Nele De Boeck. In dit boek schrijft ze over haar ervaringen als life coach en geeft ze praktische oefeningen voor meer zelfvertrouwen. Sterk! kost 22,95 euro en is vanaf nu te koop in elke boekhandel of online.