Na al die ontspanning in de zomervakantie, komt de inspanning. Wat hebben we genoten van die vrije dagen, onze batterijen zijn weer helemaal opgeladen. Wil jij nu die nieuwe energie gebruiken om weer te beginnen sporten, maar heb je een duwtje in de rug nodig? Wij hijsen je weer in je sportoutfit!

1 Het doel

Waarom wil je sporten? Kies een doel waar je je zelf goed bij voelt. Je hoeft geen onhaalbare dingen te kiezen, daar zal je alleen maar de moed van verliezen. Denk aan hoe jij er wil uitzien of wat je wil bereiken met sporten. Is dat ontspannen, meer uithouding creëren, meer spieren hebben? Werk toe naar je doel op je eigen tempo, daar zal je het meeste voldoening uit halen.

2 De uitdaging

Wil je graag iets om naar uit te kijken tijdens je trainingen? Ga dan een sportieve uitdaging als doel. Doe mee aan een loopwedstrijd, obstakelrace… Je kiest zelf hoe moeilijk je het maakt en wat mogelijk is voor jou. Veel wedstrijden bestaan uit verschillende lengtes, van een tocht van 7 kilometer tot een marathon. De kick die je ervaart als je na al dat trainen de finish bereikt, is dan ook onbeschrijflijk.

3 The place to be

Kies een gym die bij je past. Tegenwoordig schieten ze als paddenstoelen uit de grond, dus keuze genoeg. Ga eens langs en informeer naar prijzen, openingsuren, voorwaarden… Maar kijk vooral ook eens rond. Je kan eens zien welke toestellen er zijn, of er veel gewichten zijn, en of jij jezelf daar ziet sporten.

Heb je ook al zin gekregen om je sportkleren aan te trekken?

 

(foto’s istock)