Na de hete zomer komt een al even zwoel najaar. Haal een warme herfstgloed in huis dankzij de nieuwste interieurtrends: van kleurrijke statement pieces voor een eclectisch interieur over gouden toetsen afgestemd op de art-decolook tot een duurzame wooninrichting met aardse, natuurlijke materialen.

1. Explorieur

Explorieur is een eclectische interieurstijl waarbij je naar wens de de nieuwste trends van dit seizoen met elkaar combineert. Herfsttinten als aardebruin en okergeel doen het goed in de woonkamer en klassieke geometrische prints zorgen voor een zekere speelsheid. Denk ook aan houten lijsten, pluizige materialen, stoffen (of zelfs lederen!) muurbekleding en modulaire meubelen. Sleutelwoorden hier zijn mix & match en bakken gezelligheid.

Koffietafel met Pumpkin glazen trays van Ethnicraft – 493 euro – ethnicraft.com

Muurbekleding uit de collectie Les Cuirs van Arte – prijs op aanvraag – arte-international.com

2. Earth-thinking

Omdat we ons steeds bewuster worden van onze ecologische voetafdruk, verandert ook ons koopgedrag. We recycleren, kopen biologische producten en maken ook steeds vaker verantwoorde keuzes voor ons interieur. Milieuvriendelijke collecties op basis van plantaardige vezels en/of biologisch hernieuwbaar materiaal worden almaar belangrijker. Voorts maakt telewerken deel uit van onze ‘new normal’ en blijkt dat een duurzaam alternatief te zijn voor de fysieke werkvloer. Hoog tijd dus om je eigen home office in te richten. En dan liefst eentje waar je vrolijk van wordt. Intelligent inrichten is veel meer dan een kunst, het is onze levensstijl geworden. Tot slot kan je de rust van de natuur in huis binnenbrengen door een eigen wellnessruimte te installeren. Waar sauna’s en sanariums vroeger in de kelder verstopt werden, maken ze nu – dankzij hun esthetische look – een volwaardig deel uit van het interieur. Geniet van de weldadige geuren van de natuur en van ontspannende me-time in je veilige thuiscocon.

Sauna van Gervi – prijs op aanvraag – gervi.be

Opbergoplossingen op maat van Camber – prijs op aanvraag – camber.be

3. Century Clash

De mid-century modern-stijl is weer helemaal terug. Denk aan (heel veel) gouden accenten, design dat de sfeer van de golden sixties oproept en combineer met art-deco-geïnspireerde meubelen. Nostalgie met een chic karakter.

Lichtarmartuur Hollow in goud van Modular L. I. – prijs vanaf 225 euro – supermodular.com