Hoewel we steeds meer tijd besteden aan koken, is het niet nodig om uren achter het fornuis te staan om gemakkelijk en zalige gerechten op tafel te toveren. Wat dacht je bijvoorbeeld onderstaande heerlijke receptjes bedacht door Kaas uit Zwitserland. Wedden dat kaasliefhebbers hier enorm blij van worden?

Tomaat met een korstje van verse kruiden en Gruyère AOP Reserve

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)

2 teentjes knoflook, fijngehakt

1 handje peterselie

4 el broodkruim

30 g Gruyère AOP Réserve, fijn geraspt

1 el olijfolie

4 langwerpige romatomaten, in 2

zout, peper

 

BEREIDING

Meng het knoflook, de peterselie, het broodkruim en de Gruyère AOP Réserve met de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Hou apart.

Gril de tomaten 2 minuten per kant. Bedek de barbecue met folie. Leg de tomaten op de folie met de vleeskant naar boven.

Bestrooi met het kruiden/kaasmengsel. Laat 3 minuten verder garen onder gesloten deksel.

Caesarsalade met roosjes Tête de Moine AOP

INGREDIËNTEN Caesarsaus (voor 4 personen)

6 el mayonaise, zelfgemaakt of kant-en-klaar
2 tl Worcestershire sauce
1 tl citroensap
2 el melk

INGREDIËNTEN kip

1 + 1 el olijfolie

400 g kippenborstfilet, in blokjes

INGREDIËNTEN salade

100 g oud brood, in blokjes
1 tl gedroogd knoflook

1 Romeinse sla, in sliertjes
12 ansjovissen, in blokjes
½ bosje koriander, fijngehakt
½ bosje platte peterselie, fijngehakt

zout, peper

INGREDIËNTEN garnituur:

20 roosjes Tête de Moine AOP

Taart met Gruyère AOP en 2 soorten tomaat

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)

1 rol kruimeldeeg, kant-en-klaar
100 g Gruyère AOP, geraspt + Gruyère AOP, in sliertjes

2 el paneermeel
3 romatomaten, in plakken
2 trossen kerstomaatjes (met het steeltje)
enkele takjes tijm
olijfolie
zout, peper

 

BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200 °C.

Verdeel het deeg met het bakpapier over een taartvorm. Prik met behulp van een vork gaatjes in de bodem.

Bestrooi de bodem met de geraspte Gruyère AOP en het paneermeel.

Verdeel hierover de plakken tomaat. Eindig met een laag kerstomaatjes.

Garneer met takjes tijm. Bestrooi met zout en peper. Besprenkel met enkele druppels olijfolie. Bak gedurende 20 minuten in de oven. Laat afkoelen op een taartrooster. Garneer met sliertjes Gruyère AOP.

Tip: Heerlijk met veldsla met enkele druppels balsamicoazijn.

Meer info en receptjes: www.kaasuitzwitserland.be