Hou je ook van origineel en lekker koken? Dan is de Braun Colour Challenge beslist iets voor jou! Wat is de bedoeling? Koken op zo’n creatief mogelijke manier, met zoveel mogelijk ingrediënten in één kleur. Ook Claudia Van Avermaet is die uitdaging aangegaan; deze powerlady werkte enkele recepten uit waarvan wij de meest frisse gewerkt die je in bijlage kan terugvinden.

Boerenkoolsmoothie

Voor 2 personen. Bereiding: 10 minuten

Ingrediënten:

1 banaan
100gr boerenkool, fijngesneden
100gr Griekse of Kokosyoghurt
200ml Amandelmelk
150gr mango (bevroren)

Zo maak je het:

Doe alles in een mengbeker en laat de boerenkool even weken en mix dan met een staafmixer alles tot een smoothie. Je kan hem uitdrinken of met een lepel eten.
Voor het ontbijt kan je de smoothie ook toevoegen aan 100gr yoghurt en afwerken met extra granola als topping.
Overschot kan je steeds 1-2 dagen bewaren in de ijskast of invriezen in
porties kan ook.

Aardbeilimonade

Voor 2 personen. Bereiding 5 minuten

Ingrediënten:

300gr aardbeien
Sap van 1 limoen
1 el honing (afhankelijk van je eigen smaak)
600ml bruisend water of plat water
Ijsblokjes
Stukjes aardbei
Optie: tijm

Zo maak je het:

Doe de aardbeien in de mengbeker, samen met het limoensap. Pureer de aardbeien met een staafmixer en voeg er langzaam het water aan toe.
Schep er de eetlepel honing in.
Werk af met stukjes aardbei en ijsblokjes. Je kan ook nog afwerken met tijmtakjes voor een extra verrassende touch.
Heerlijk op een zomerse dag!

Fruitijsjes

Voor 2-3 kleine ijsjes.

Ingrediënten:

Kokos-ananas ijs: 250gr bevroren ananas – 1 bevroren banaan – 50gr kokosmelk – munt
Bosbessen ijs: 250gr bevroren bosbessen – 1 bevroren banaan –  50gr kokosmelk

Zo maak je het:

Voeg alle ingrediënten samen in een mengbeker en pureer met een staafmixer totdat alles glad is gemixt.
Giet het in ijsvormpjes naar keuze, zet in diepvries en klaar.

Ga je zelf aan de slag? Maak een foto van je gerechtje en plaats deze op Instagram met als hashtag #brauncolourchallenge. Doén!