The 3L syndrome

500

6 JUNI 2014 | Dat wij bij Steps een zwak voor blogs hebben, is publiek geheim. Daarom zetten wij elke week een andere Belgische blog en blogger in de kijker. The 3L syndrome neemt deze week het kroontje over.

SONY DSC

Blogster achter The 3L syndrome is Lisa Marie Vrancken. “The 3L syndrome gaat over alles wat goed en leuk is in het leven: food, interieur, reizen, quality time, inspiratie,… en nog zoveel meer. De blog begint bij het belangrijkste: Liefde (Lisa Loves Laurent, Lisa Loves Life) en in ons gezin is 3 het magische nummer, vandaar The 3L Syndrome.”

Waarom ben je begonnen met bloggen?
Ik ben er ooit mee gestart omdat ik een plekje wou waar ik me kon uiten. Mijn leven op een webpagina, waar ik later op zou kunnen terugkijken met de glimlach en tevreden zijn met wat ik allemaal gedaan heb.

Hoe hou je het bloggen vol?
Ik hou het vol omdat het over ons leven gaat en er is niets waar ik passioneler of enthousiaster over ben. Dus het is eigenlijk heel makkelijk.

Wie/wat inspireert jou?
Reizen, creatieve mensen, het internet, de natuur, muziek, goed eten en vooral gelukkig zijn maakt me creatief. Een combinatie van dat alles inspireert me om een betere ik te worden en om mezelf meer en meer te ontplooien.

Wat zijn je daily reads op bloggebied?
Hier vind je me vaak terug: bleubirdblog.com, lovetaza.com, thedaybookblog.com, mothermag.com

Jouw top 3 van favoriete blogpost op je eigen blog?
1.De (enige) post die mijn verloofde heeft geschreven toen ik net bevallen was.
2. De post die onze eerste reis als gezin naar de USA samenvat, doet me altijd glimlachen. Zoveel mooie herinneringen!
3. De post die ik onlangs maakte over de verjaardag van mijn dochter, omdat het twee dingen combineert die ik enorm graag doe: feestjes plannen en koken/bakken.

En welk type posts heeft het meest succes bij je lezers?
De posts die het meeste succes hebben, zijn de posts over eten, persoonlijke verhalen en reisjes.

Wat is je blogfrequentie?
Ik blog 3 keer per week: op maandag, woensdag en vrijdag. Natuurlijk zou ik meer willen posten, maar ik ben al fier op mezelf als het 3 keer per week lukt.

Heb je een life-saving tip voor de Steps-lezers?
Geniet van het leven en van de kleine dingen. Reduceer de stressmomenten die je in de hand hebt tot een minimum, door bijvoorbeeld een weekmenu te maken op zondagmiddag, dan ben je de hele week gerust. Tip: Ik heb ook een paar weekmenu’s op de blog staan. (lacht)

En een gouden tip voor aspirant-bloggers?
Blijf vooral jezelf, het heeft geen zin om andere bloggers te imiteren, dit is jouw eigen plekje op het web.

Welke vraag hadden we jou nog moeten stellen?
Waarom is de blog in het Engels? En ik zal dan ook maar meteen antwoorden. (lacht) Ik wou me niet beperken tot Vlaanderen en als ik kijk naar mijn lezers staan na België, USA en UK op nummer 2 & 3 van de lezers, dus heb ik het zo gehouden.

Veel succes nog!