Moederdag staat voor de deur dus je wilt je moeder eens goed verwennen. Je kunt natuurlijk gewoon iets kopen, maar is het niet veel leuker en origineler (en goedkoper) als je zelf iets maakt? Het mag wel net iets creatiever zijn dan de macaronikunstwerkjes die je als kind voor haar maakte dus verzamelden we drie leuke DIY ideeën.

1. Dip dye houten lepels

DSC_6902-1-1024x680Deze kleurrijke houten lepels zijn perfect voor mama’s die graag achter het fornuis staan. Het is simpel: plak eerst een stukje tape bovenaan de steel. Kies een leuk kleurtje verf en schilder het stuk onder de tape. Zet de lepels rechtop zodat de verf goed kan drogen. Werk de lepels eventueel af met voedselveilige lak voor een mooie glans. Tip: steek ze niet in de vaatwasmachine want dan gaat de verf sneller af.

dipped-spoon-workflow-1024x341 Foto’s: Earnest Home Co

2. Bouquet cupcakes

Flower-Cupcake-Bouquet-8-copyDeze DIY is voor de mama’s die grote zoetebekken zijn. Voor hun Moederdag geef je dit jaar in plaats van een bos bloemen een bouquet zelfgemaakte cupcakes.

Stap 1: Je begint natuurlijk met de cupcakes te maken, maar hoe doe je dat ook alweer? In de video wordt alles nog eens duidelijk uitgelegd. Zijn de cupcakes klaar? Haal ze uit de oven en laat ze gedurende twee uur afkoelen.

Stap 2: Wanneer de cupcakes afgekoeld zijn, is het tijd voor de volgende stap. Hiervoor heb je een bal uit isomo, een bloempot en tandenstokers nodig. Leg de isomobal in de bloempot en speld de cupcakes erop met de tandenstokers.

Flower-Cupcake-Bouquet-4-copyFoto’s: See Vanessa Craft

Stap 3: Vul een spuitzak met je favoriete glazuur. Vind je geen leuke kleurtjes in de supermarkt? Voeg dan zelf kleurstof toe aan wit glazuur. Gebruik een spuitmondje met een gekartelde rand om roosjes te maken. Start in het midden en spuit in een draaiende beweging rond dat punt tot je de volledige cupcake bedekt hebt.

DIY-Rose-Cupcakes

Foto: Femke Kamps

3. Gepersonaliseerde mok 

Oeps, het lijkt erop dat al onze ideeën met eten en drinken te maken hebben, maar goed de derde DIY is dus de gepersonaliseerde mok. Zo kan je moeder elke ochtend tijdens haar tas koffie aan jou denken: cute! Het idee is simpel je schrijft met een permanente marker een leuke quote of tekening op een stenen mok. Bak de tas op 220 °C in de oven voor ongeveer 30 minuten zodat de tekst blijft staan. Wat je erop zet, mag je natuurlijk zelf kiezen. Hieronder vind je nog wat (p)inspiratie.

Foto’s: Pinterest