Je smeert elke dag rijkelijk met crèmes, maar toch blijf je last hebben van een droge, geïrriteerde huid? Tijd om op zoek te gaan naar de echte oorzaak!  En dit zijn vier redenen waar je misschien niet meteen aan gedacht hebt.

1/ Het water in de douche is té warm

Te heet en te vaak douchen beschadigt je bovenste huidlaag door het natuurlijke vetlaagje aan te tasten. Gevolg? Rode geïrriteerde huid. Neem dagelijks maximum één douche met lauw-warm water en een zacht straaltje.

2/ Je huid droogt ‘s nachts uit

Onze huid verliest de hele dag door vocht. Ook wanneer je slaapt gaat het vochtverlies gewoon door. Helaas heeft ook de droge lucht in je slaapkamer geen positief effect op je huid. Een luchtbevochtiger kan je redder in nood zijn! Of je kan het raam op een kiertje laten staan.

3/ De verkeerde producten

Jawel, ook je bodylotion kan de boosdoener zijn. Sommige ingrediënten van je favoriete, heerlijk geurende bodylotion drogen namelijk je huid uit: denk maar aan alcohol. De oplossing is een ongeparfumeerde lotion. Nog een tip: verstuif je parfum op je kledij en niet op je blote huid.

4/ Je eet te weinig vetten

Je lichaam én je huid hebben vet nodig om optimaal te functioneren. Zorg daarom dat je dagelijks voldoende goede vetten binnenkrijgt, zoals vitamine E en omega 3. Gezonde vetten vind je onder andere in vis zoals zalm, haring en makreel, maar bijvoorbeeld ook in avocado (yummy!) en noten.