Van de catwalk naar je kleerkast: 4x de grootste modetrends

851
4x de grootste modetrends

De pandemie brachten we vooral door in makkelijke jogging- en loungeoutfits, en daarom mag het dit seizoen gerust wat meer zijn. Mode die wat glans toevoegt aan het dagelijkse leven maar tegelijk ook makkelijk om dragen en functioneel is. Modetrends die een optimistische boodschap uitdragen

1. kleurenbom of wit op wit

Felle kleuren zijn dit najaar volop in het straatbeeld aanwezig. Goed om onze mindset een vrolijke boost te geven en de somberheid van de afgelopen periode achter ons te laten. Kies gerust voor bijzondere combinaties om de kleurenpracht nog wat intenser te maken: roze met groen of orange, waarom niet? Ga je liever voor een elegante look, dan is winters wit een uitstekende optie. En ja, wit op wit, het mag absoluut, vooral als je zin hebt in chique en verfijnd.

2. Wijde volumes

Nauw aansluitend is misschien sexy, maar wijd is met voorsprong een meer comfortabele keuze. Het wijde shirt oogt wat korter voor een hippe look, de wijde jeans draag je eventueel met een hakje voor een vrouwelijke toets, en op koude dagen is een oversized jas (al dan niet in dons) een must. Makkelijk én warm!

3. Geleend van de jongens (en omgekeerd)

Gendergelijkheid en -neutraliteit zijn actuele thema’s en dat vertaalt zich ook in het modebeeld. Steeds meer collecties pakken uit met collecties die zowel voor mannen als vrouwen perfect passen. Traditionele dames- en mannenkleding lijken elkaar te overlappen, en er wordt duchtig uit elkaars kleerkast geleend. Makkelijke schoenen en een casual hemd voor haar dat evengoed voor hem zou kunnen zijn? Bring it on.

4. Silver linings

Lijkt het een eeuwigheid geleden dat je je nog eens helemaal mocht optutten voor een bijzondere gelegenheid? Goed nieuws: deze herfst heb je voor je dagelijkse portie glamour heus geen feestje nodig maar kies je voor glitter en glamour gewoon wanneer je daar
zin in hebt, zelfs op een doordeweekse maandag op het werk. Scoren hoog op de modebarometer: zilver, zilver en zilver.

Tekst: Nina Tack / Beeld: Unsplash