Wil je jouw Instagramfeed nét dat tikkeltje extra geven? En dan liefst zonder al te veel moeite? Simpel, met deze apps tover je jouw kiekjes om tot ware pareltjes!

1/ Breng je iPhone live-foto’s tot leven met Lively

Een erg leuke functie op je iPhone: wanneer je door je foto’s bladert lijken ze dankzij de live-functie tot leven te komen. Vaak leveren deze livefoto’s ook leuke filmpjes op (even je vinger op de foto houden). Dankzij de Lively-app kan je gratis en zonder watermerk een kort filmpje van je foto maken. Wedden dat je zo erg spontane beeldjes kan delen?

Wist je trouwens dat je alle frames van dat ‘filmpje’ ook apart kan bekijken? Gewoon even op de foto drukken en ‘wijzigen’ en onderaan kan je door de verschillende ‘andere’ foto’s bladeren. Handig als je nadien toch niet helemaal tevreden bent over de foto.

Gratis in de App Store.

2/ Analoge parels met Huji

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez) on

Je ziet ze momenteel all over Instagram: foto’s met een rode gloed en retro datum. Je creëert het effect van een analoge camera met de app Huji. Foto’s die je met de app neemt kan je gratis bewerken. Wil je een foto uit je album importeren? Dat kost je 99 cent. Koopje toch? Selena Gomez is alvast grote fan!

Gratis in de App Store en Google Play.

3/ Snel je foto fixen met Snapseed

Such a creative shot by @thepitrontheory keep up the stellar work!

A post shared by •SNAPSEED SHOTS• (@snapseed.shots) on


Mijn favoriete foto-editor voor mijn smartphone/tablet is ongetwijfeld Snapseed. De app is erg gebruiksvriendelijk en via ‘looks’ krijgen je foto’s een mooie filter en zorg je voor eenvormigheid in je feed. Vooral ‘Portret’ en ‘Smooth’ zijn erg naturel en geven je foto’s nét dat tikkeltje meer. Je kan ook via verschillende ‘tools’ handigmatig je foto’s bewerken. Erg handig vind ik de optie egaliseren, zo kan je bijvoorbeeld een storend detail in de achtergrond gemakkelijk wegwerken.

Gratis in de App Store en Google Play.

4/ GoCam voor selfiequeens (& kings)

Met de app GoCam by Crunchfish neem je selfies zonder dat je arm in de weg zit en zonder timer. Say what? De slimme app detecteert jouw bewegingen en maakt zo de perfecte selfie. Zorg dat je hand minstens zo’n 30 cm van je camera verwijderd is. Even wuiven naar de camera en de app heeft jou in het vizier. Et voila!

Gratis in de App Store.

5/ Kleurexplosie met A Color Story

Wil je wat kleur in je feed brengen? A Color Story is de perfecte app! De app laat de kleuren knallen en maakt het wit heerlijk fris! De app is gratis maar je kan heel wat extra effecten en filters bijkopen. A Color Story heeft meer dan 100 filters, 40 beweegbare effecten en gratis tools. Je kan ook je eigen effectjes opslaan als een filter. Nieuw is dat je ook een preview kan krijgen van je Instagram grid. Handig!

Gratis in de App Store.