De planeet elke dag een beetje mooier maken vanuit je badkamer? Het is eenvoudiger dan je denkt. Met deze vijf tips om je beautyroutine wat groener te maken en en passant de planeet én je huid wat mooier te maken, kun je meteen aan de slag. Want met kleine aanpassingen maken we samen een grote impact!

1. Kies voor een slimme verpakking en recycleer

Life in plastic, it’s – not at all – fantastic! Om een slimme verpakking te vinden, hoef je anno 2021 gelukkig niet meer naar een speciaalzaak. In heel wat verpakkingen wordt gerecycled plastic verwerkt, maar heel wat merken gaan nog een stapje verder.
Omdat plasticvervuiling vandaag een van de grootste uitdagingen is, bracht Garnier de Ultra Doux Eco Packs uit. Die besparen 80% aan plastic omdat ze in een groot formaat van 500ml beschikbaar zijn en kun je gebruiken om je gewone flacons makkelijk bij te vullen. De Verzachtende Gel-Crème van Garnier Bio Hemp komt dan weer in de eerste tube die grotendeels vervaardigd is uit kartonwaardoor maar liefst 49% aan plastic bespaard wordt.
De Garnier Ultra Doux Eco Packs zijn verkrijgbaar bij Colruyt aan €5,99.* De Verzachtende Gel-Crème van Garnier Bio Hemp is overal verkrijgbaar aan €10,99.*
Eens je shampoo of dagcrème op is, is het een kwestie van goed te recycleren – op die manier kan het materiaal nog eens hergebruikt worden. Gooi ook niet elke verpakking meteen in de vuilnisbak: potjes van dagcrèmes zijn perfect om je shampoo in te doen als je op reis gaat of als compacte hoeveelheid in je sporttas.

2. Vul je wasmand, niet je vuilnisbak

Niet alleen je verpakkingen belanden in de vuilnisbak. Dagelijks enkele wattenstaafjes gebruiken om je oren te reinigen of mascara te corrigeren? Guilty as charged. Enkele wattenschijfjes per dag om je gezicht te reinigen of diezelfde mascara van je wimpers te halen? Ook herkenbaar. En dat terwijl er voldoende herbruikbare alternatieven bestaan. Herbruikbare oorstokjes kun je net als herbruikbare pads gewoon wassen en – surprise, surprise –opnieuw gebruiken!

Zeker eens proberen: de zijdezachte microvezel Eco Pads van Garnier zijn niet alleen zachter dan een wattenschijfje, je kan ze maar liefst 1000 keer wassen – en dus even veel keren hergebruiken.

De Herbruikbare Eco Pads zijn overal (behalve bij Kruidvat) verkrijgbaar aan € 6,99.*

3. Kies voor eco-vriendelijke, natuurlijke ingrediënten

Ook de ingrediënten van je beautyproducten brengen een ecologische voetafdruk met zich mee. Zowel een duurzame, ecologische winning die geen natuurlijke bronnen uitput als een makkelijk afbreekbare formule maken samen een grote impact. Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor een vegan formule met zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten. Die vind je vandaag gewoon terug in de supermarkt – in het beauty departement, niet op de groenten- en fruitafdeling! 😉

De Fructis Hair Food Menu haarverzorging van Garnier is voor 98% samengesteld uit natuurlijke ingrediënten, wat eveneens impliceert dat ze biologisch afbreekbaar is. Goed nieuws voor de planeet, maar ook voor je lokken: zij krijgen een ultieme dosis voeding zonder onnodige (vaak agressieve) ingrediënten zoals siliconen en kunstmatige kleurstoffen. Onze tip? De Watermelon Hair Food verzorging heeft een shampooconditioner én masker met 97% natuurlijke ingrediënten die fijn haar instant volume geeft zonder te verzwaren.

Het Fructis Hair Food Watermelon gamma van Garnier voor fijn haar is overal verkrijgbaar. De shampoo en conditioner kosten €5,99* en het masker €7,99.*

4. Verminder je waterverbruik

De kraan dicht draaien als je je tanden poetst, iets minder tijd in de douche besteden of het water gewoon opvangen in je douche om nadien aan je kamerplanten te geven: simpel én effectief om water te besparen. Maar ook via je beautyproducten zélf kun je heel wat water besparen. Niet alleen tijdens het productieproces wordt heel wat water gebruikt, het is ook een hoofdingrediënt van veel producten – een ingrediënt dat om een plastieken verpakking vraagt. Vergelijk het met water kopen in een plastic fles in plaats van kraantjes water drinken in je herbruikbare drankfles. Precies daarom zijn beautyproducten in ‘vaste vorm’ the next big thingBye bye plastieken verpakkinghello supergeconcentreerde beautybar waar je zelf wat water aan kunt toevoegen!

De Ultra Doux Solid Shampoos vanGarnier zijn onze nieuwste favoriete mooimakers: heerlijk schuimend94% plantaardig en ultra voedend.

De Ultra Doux Solid Shampoo Bars van Garnier zijn overal verkrijgbaar aan €6,99.*

5. Kies bewust voor merken die zich inzetten voor de planeet

Die nieuwe shampoo of dagcrème belandt natuurlijk niet zo maar in je badkamer. Het hele proces dat eraan vooraf gaat, heeft uiteraard ook een impact op het milieu. Een klein beetje research goes a long way: met merken zoals Garnier die kiezen voor hernieuwbare energie tijdens het productieprocesfairtrade en ook de dieren respecteren (dierproeven zijn niet alleen wreed maar halen ook het eco-systeem onderuit) maak je de cirkel rond. Duurzaamheid in alle facetten van het productieproces? Dat maakt green beauty écht mooi.

*Aanbevolen verkoopprijs als indicatie voor retailers.