5 beautyspullen die je altijd moet schoonmaken

782

Een van je goede beautyvoornemens van dit jaar? Regelmatig al je beautyspullen grondig reinigen waardoor onzichtbare viezigheid zoals bacteriën geen probleempjes kunnen veroorzaken. Extra pluspunt is dat je spullen zo ook langer meegaan. Deze vijf beautyspullen verdienen regelmatig een goede wasbeurt.

1. Gezichtssponsjes en douchepuffs

Het lijkt de logica zelve dat je je gezichtssponsjes en je douchepuff waarmee je je heerlijk inzeept, regelmatig wast – je haalt er immers vuil, dode huidcellen en make-up mee af – maar toch wordt het vaak vergeten.  De reden hiervoor is simpel: ze zien er eigenlijk vaak gewoon niet vies uit maar helaas ze zijn dat wel. Je gezichtssponsjes en puffs kan je schoonmaken met wat ontsmettingsmiddel en ze even in water laten weken. Of was ze gewoon mee met je kookwas, zoals ik zelf doe: makkelijk en efficiënt. Bacteriën worden immers al gedood vanaf een temperatuur vanaf 60° C.

2. Haarborstels

Of je al dan niet haarverzorgingsproducten (stylingmousses, haarlak,…) gebruikt, doet er eigenlijk niet echt toe. Want ook al borstel je gewoon je haar, er kunnen toch bacteriën aan blijven plakken. Het is dan ook een must om na iedere borstelbeurt alle losse haren te verwijderen en je haarborstel/kam regelmatig een badje te geven van warm water en een milde shampoo. Je haar en je hoofdhuid zullen je dankbaar zijn.

3. Make-upborstels

Nog zo’n fijne verzamelplaats voor bacteriën, dode huidcellen en oliën zijn jouw make-upborstels. Ook hier is regelmatig schoonmaken dus de boodschap! Je kan je hiervoor een speciale make-upkwastenreiniger aanschaffen of je kan ze even laten weken in een warm sopje met een milde shampoo en daarna goed laten drogen.

4. Nagelknipper

Je handen komen constant met de omgeving in aanraking. Logisch dus dat er op en onder je nagels heel wat ongewenst vuil terechtkomt die dan blijft plakken aan je nagelknipper. Je kan hem makkelijk schoonmaken door hem  te koken in water en daarna mooi af te drogen!

5. Pincet

Wanneer je je wenkbrauwen epileert, komen de oliën van je huid vast te zitten op je pincet. Soms komt er ook wat bloed op als je ietwat te enthousiast aan je haartjes plukt. Wanneer je je pincet niet proper maakt, zal je huid sneller geïrriteerd raken en komen puistjes rapper piepen. Je pincet maak je snel weer kraaknet met een tissue en een beetje desinfecteermiddel of antibacteriële gel of zeep.