Beautytrends komen en gaan, de kunst is om goed te weten wanneer je look passé is. Onderstaande 5 beautytrends mag je in elk geval dumpen, en vervangen door enkele mooie nieuwigheden.

1. Ombre haar

Heel erg zomers, heel erg populair, en heel erg passé. Gebleekte haarpuntjes zien er vandaag niet meer cool en rock chic uit, maar gewoon als, euh, gebleekte haarpunten.

Beautiful woman with colorful makeup.

Het goede nieuws is: de ouwe vertrouwde balayage wordt in ere hersteld en opnieuw populair. Ook haarcontouring is helemaal happening!

2. Hardcore contouring

Dat Kim Kardashian de kunst van het gezichtscontouring tot in de perfectie beheerst, weten we ondertussen. En dat je er echt je gezicht helemaal mee kunt shapen en een nieuwe vorm geven, ook.

Contouring.Make up woman face.

Maar eerlijk: gewone mensen als jij en ik hebben echt geen tijd om elke dag een gezicht op ons gezicht te tekenen. Waar we wél fan van zijn, zijn de makkelijke highlightersticks en stroking. Makkelijk, snel en minstens even efficiënt.

3. Valse wimpers

Eerst mocht niemand weten dat je valse wimpers droeg, daarna was het net hip om met die neppertjes uit te pakken en werden er zelfs mascara’s verzonnen die je een valse wimper-effect gaven.

False Eyelashes

Zucht. Laten we het maar weer natuurlijk houden. Valse wimpers zijn leuk voor een feestje of een speciale gelegenheid, maar om ook op het werk te moeten wimperwapperen… liever niet. Komend seizoen gaan we opnieuw voluit voor een goede mascara, eventueel in een aparte kleur. Of valse wimpers die er gewoon echt uit zien, kan ook natuurlijk.

4. Nailart met overdreven fantasietjes

Oké, we zijn nog steeds grote fan van nailart, maar geef toe: hebben we het ondertussen niet allemaal al eens gezien? Rendiermotiefjes met kerst, hartjes met Valentijn… heel erg mooi maar seen it, been there, done that.

Manicure with hearts

Moeten we creatieve nailart nu helemaal opgeven? Absoluut niet! Maar een minimalistische look (denk: gekleurde nageltip) en/of originele nailart waar we écht van achterover vallen, daar worden we nog steeds heel erg blij van.

5. Overdreven zware wenkbrauwen

Zware wenkbrauwen waren de afgelopen seizoenen plots overal. Goed nieuws eigenlijk, want je wenkbrauwen epileren tot die afschuwelijk fijne lijntjes van weleer, dat leek echt nergens op. Anderzijds moeten we nu ook weer niet gaan overdrijven. Voor wie het nog niet wist: overdreven zware wenkbrauwen zijn een beetje eng en ze geven je een spooky look.

Lips makeup

Wat moeten we wel doen? Simpel: je wenkbrauwen netjes houden en desnoods wat extra poeder aanbrengen om het geheel mooi af te werken.  That’s all folks!