De keuken is niet alleen de plek waar je in de potten staat te roeren. Het is het middelpunt van je huis en je gezin, een plek waar gesprekken gevoerd worden en samen geleefd wordt. Is die keuken bovendien ook nog eens mooi en handig ingericht, dan vormt deze ruimte écht het (warme) hart van je huis. Ziehier enkele tips om je keuken volgens de laatste trends te pimpen

1. Open planken

Niet alles in je keuken hoeft potdicht te zijn. Open rekken bijvoorbeeld, waar je potten en pannen kunt ‘tentoonstellen’, zien er ongelooflijk chic uit. Vooral de combinatie open rekken en wandkasten zorgt voor een cosy keukensfeer.

2. Metal look

Een streepje metaal zorgt meteen voor een volwassen, elegante look. Denk aan kastgrepen, kranen en kooktoestellen. Ook koperaccenten zijn een goed idee om je keuken net dat beetje extra te geven.

3. Statement kleuren

Wit en zwart zijn klassieke tinten voor een keuken, maar als je durft kun je gerust voor een paar gewaagde tinten kiezen. Denk bijvoorbeeld aan donker- of lichtblauw, olijfgroen of antraciet voor je keukenkastjes of rekjes. Hou hierbij de achtergrond (tegeltjes, wanden en/of vloer) eerder neutraal, in wit of crème bijvoorbeeld. Zo creëer je een evenwichtig kleurenpalet.

4. Industriële hanglampen

Verlichting is alles, vooral tijdens het koken. Beschik je over een kookeiland, dan is het gebruik van hanglampen met een industriële toets momenteel populair. Deze passen zowel in een modern als klassiek interieur en zorgen voor een extra gezellige sfeer.

5. Veel planten

Bloemen en planten laten een kamer tot leven komen, ook de keuken. Vooral als je een minimalistische keuken hebt – dat soms koud en koel kan aanvoelen – is het plaatsen van planten een must. Handig is dat je in een keuken ook kruidenplanten kunt plaatsen; makkelijk tijdens het koken (altijd verse kruiden!) en mooi om naar te kijken.