Met de juiste kledij en stylingcombinaties kun je de indruk geven ettelijke kilo’s slanker te zijn dan je in werkelijkheid bent. Het geheim zit ’em in het spelen met kleur en proportie. Ziehier 10  tips om zelf ook 5 kilo slanker te lijken!

Dressing

1. Kies voor een bootcut jeans

Onthoud: donkere bootcut jeans zijn niet alleen bijzonder hip, ze zorgen er ook voor een geweldig afslankend – én verlengend! – effect. Let er wel op dat de jeans niet te kort is; de juiste lengte is net tot op de grond (en dus niet ter hoogte van de enkels).

Draag er een lange trui of blouse bij, en een korter, getailleerd jasje om je taille te benadrukken.

2. Creëer een ‘verticale’ look, en draag de juiste maat!

Veel mensen denken dat ze losse kledij moeten dragen om er slanker uit te zien. Niets is minder waar: in wijde kleren die te groot zijn, lijk je net nog zwaarder. Kies vooral de juiste maat, en werk ‘verticaal’ door je outfit bijvoorbeeld af te werken met een lichte, lange cardigan, een smal en lang sjaaltje of een lange ketting.

3. Draag jurken in stevige, gestructureerde stoffen

Jurken gemaakt uit stevige stoffen met een structuur zullen imperfecties makkelijker wegwerken. Ga bij voorkeur voor een jurk in een ‘zandlopermodel’, met een smalle taille en een rok die iets meer uitlopend naar beneden toe is. Let er wel goed op dat de jurk niet te strak zit, je wil er niet ‘ingebonden’ uitzien.

4. Leg de nadruk op je taille

Zelfs in een wijde, luchtige jurk kun je slank lijken, zolang je maar je taille accentueert. Een riempje bijvoorbeeld is al voldoende om een slankere look te creëren.

5. Donkere broeken kleden af

Het is een klassieker, maar eentje die nog steeds werkt: lange, donkere broeken die tot over de schoenen vallen, kleden slanker af.

6. Investeer in shapewear

Feestje? Met de juiste shapewear kom je gestroomlijnd voor de dag.

7. Vertrouw op de LBD

Wanneer je enkele kilo’s bent bijgekomen, dan is de Little Black Dress – of het klassieke zwarte jurkje – jouw beste vriendin. Het zwarte jurkje slankt mooi af en de getailleerde snit zorgt voor een mooie pasvorm.

8. Draag juwelen

Een lange ketting, opvallende oorbellen, glinsterende armbanden… een beetje goed gekozen blingbling om de aandacht van dat buikje af te leiden, kan nooit kwaad.

9. Draag hakken

Zelfs met een klein hakje zul je slanker (en eleganter) lijken. Kies wel voor hakken zonder enkelbandjes, daarin lijken je benen ‘afgesneden’ en iets dikker. Ook enkellaarsjes onder een rok draag je beter niet.

10. Laat je niet meeslepen door trends

Roklengtes die net op het midden van je kuit vallen, korte topjes en truien, de trendy culotte…. Allemaal geen goed idee als je je slanker wil kleden. Laat je niet meeslepen door trends of door een vriendin die wél prachtig staat met een cropped top. Laat de trends voor jou werken, en niet andersom. Leg vooral de nadruk op je sterke punten: heb je bijvoorbeeld een mooie decolleté? Wees dan niet verlegen en laat wat huid zien! Mooie benen? Met hakken eronder worden ze nog mooier!