5 lijstjes voor thuis die iedereen moet maken

264

Lijstjes maken, het klinkt misschien niet echt sexy, en toch: lijstjes maken je leven meestal net iets makkelijker. En je huishouden ook! Je maakt lijstjes op je werk, dus waarom ook niet thuis? To do voor dit weekend? Deze vijf lijstjes maken.

 

1. Een dagelijkse to-do-lijst

Of het nu over poetsen, boodschappen of de kinderen gaat: maak voor je gaat slapen een to-do-lijstje voor de dag erop. En schrijf er ook de kleine dingen op, dan kan je meer schrappen.

2. Een ‘kapot-te herstellen’-lijstje

Die scharnier die blijft piepen, die lamp die kapot blijft of de deurbel die niet meer werkt? Hou thuis een herstellingslijstje bij. Schrijf er alle dingen op die kapot zijn, al lang op je zenuwen werken, en dringend moeten hersteld worden. Schrijf er meteen ook bij wat je nodig hebt en nog moet halen om de dingen in kwestie ook te herstellen.

3. Het ‘groot onderhoud’-lijstje

Sommige dingen in huis moeten maandelijks of misschien zelfs maar jaarlijks gebeuren. Taken als de filter van de dampkap checken, waar je zo weinig moet aan denken dat je er ook meestal nooit aan denkt. Lijst deze vervelende taakjes even op en zet ze op de kalender. Je huis en gezondheid kunnen er maar wel bij varen!

4. Het ‘DIY’-lijstje van je dromen

Je ziet zo vaak leuke projectjes op Pinterest, blogs of in magazines. Dingen die je leuk vindt en ooit wil maken als je tijd hebt. Zet ze allemaal op een lijstje! En schrijf er meteen bij wat je nodig hebt om aan de slag te gaan.

5.  Het ‘vind ik leuk’, en ‘vind ik niet leuk’-lijstje

Er zijn altijd dingen aan je huis die je leuk vindt en die je niet leuk vindt. Flitst er weer zo’n gedachte door je hoofd, schrijf ze op. Ooit moet je misschien de moeilijke beslissing nemen: verhuizen of niet, en dan is dat lijstje al een grote hulp.

Hebben jullie nog handige lijstjes in huis?

 

BTB kitchenAndie-1

Bron: apartment therapy