5 redenen om een Ladies Night te organiseren

644

Maak je er door je job of de sleur van elke dag soms te weinig tijd voor, dan moet je in de vakantie je schade inhalen. Zelfs als je het heel erg druk hebt, is een date met je vriendinnen een must, want je vriendinnen zijn de beste!

Happy friends wearing masks showing champagne glasses and posing

1. Mensen met vrienden leven langer

In een onderzoek, dat in Psychology and Aging werd gepubliceerd, en dat in totaal 20 jaar heeft geduurd, werden 222 studenten in de jaren ’70 gevraagd hun sociale leven in kaart te brengen van hun 20ste tot hun 40ste. Vervolgens moesten ze een enquête invullen over hun eigen geluk. Daaruit bleek dat de mensen met veel vrienden gelukkiger waren dan de mensen zonder vrienden. Geen vrienden hebben, blijkt zelfs even ongezond te zijn als roken. Koester je vrienden dus, en die vriendschap, die moet je onderhouden.

2. Lachen, praten én huilen

Het leuke aan goede vriendinnen is dat je bij hen echt helemaal jezelf kan zijn. Het werk, je lief, je baby, je huisdier, je seksleven, je veel te volle hoofd… op een vriendinnenavond kan en mag alles besproken worden.

3. Goede smaak

Je vriendinnen hebben meestal dezelfde goede smaak als jij. Of ze weten toch wat jij graag eet en drinkt. Lekkere drankjes en gegarandeerd lekkere hapjes op zo’n avond!

4. Wijn, veel wijn

Niets zo leuk dan samen met je vriendinnen een fles wijn te kraken. Is your glass empty? Quick, call wine-one-one! 

5. Energie-boost

Zelfs als je het heel erg druk hebt, geeft een gezellige avond met vriendinnen je zo veel energie. Waarom doen we dit niet vaker? Waarom was het toch alweer zo lang geleden? Een ladiesnight geeft je zin om meteen weer nieuwe plannen te maken.