5 eenvoudige tips voor een Scandinavisch interieur

3544

Het Scandinavische design is een interieurtrend die we al een tijdje signaleren en die niet snel zal verdwijnen. Een Scandinavisch interieur straalt rust en eenvoud uit, wat heel belangrijk is in onze stressvolle samenleving. De eenvoud is bijna minimalistisch maar de leefomgeving is luxueus en zeer modern. Weet je niet goed hoe je aan zo’n interieur moet beginnen? Met deze 5 eenvoudige tips ben je zeker van een geslaagd eindresultaat!

scandinavisch interieur 1

(foto: pinterest)

1. Kies voor eenvoud
Zoals gezegd is: het interieur bijna minimalistisch. De meubels en decoratie zijn weinig tot niet versierd. Alles ziet er strak en afgelijnd uit. Het straalt veel rust uit. Een paar zorgvuldig gekozen items zeggen veel meer dan te veel overbodige accessoires.

2. Wit, wit en nog eens wit
Het Scandinavische interieur legt een nadrukkelijke focus op licht. Lichte kleuren geven meer ruimte aan de kamer en zorgen opnieuw voor rust. Omdat alleen maar wit saai zou zijn, kan je voor felle of pastelkleuren kiezen om accenten te leggen.

3. Hout
Heel typerend is het gebruik van (niet behandeld) hout. Je ziet het hout vooral als steunbalk, in de afwerking van het plafond of als vloerbekleding. Het geeft een natuurlijk element aan het interieur. Gelukkig heeft het bruine hout ook een aangemane en warme kleur.

4. Comfort
Luxe is een kernpunt van het Scandinavisch design. Het moet niet duur zijn, het moet wel uitstraling hebben. Veel van het meubilair is geïnspireerd uit de jaren ’50. Retro en vintage zijn the way to go! Heb je moeite met meubels kiezen? Zorg opnieuw voor accenten uit hout in combinatie met een aangename stof.

5. Accessoires
Eenvoud en minimalisme. Wil dat zeggen dat er nergens decoratie mag zijn? Integendeel! Scandinavisch design heeft accessoires maar die worden bijzonder zorgvuldig gekozen. Zoek naar items die meerwaarde hebben, niet om de ruimte op te vullen.

 

scandinavisch interieur 2(foto: pinterest)

scandinavisch interieur 4(foto: pinterest)

scandinavisch interieur 5(foto: pinterest)

scandinavisch interieur 6

(foto: pinterest)

scandinavisch interieur 7(foto: pinterest)scandinavisch interieur 8(foto: pinterest)

scandinavisch interieur 9(foto: pinterest)

scandinavisch interieur 10

(foto: pinterest)