Wetenschappers zijn slimme mensen. Zo slim zelfs dat ze al verschillende onderzoeken hebben gepubliceerd over slimme mensen. Dit zijn 5 kenmerken of eigenschappen die slimmere mensen volgens de wetenschap gemeenschappelijk hebben. 

1. Je bent de oudste thuis

De jongste of middelste zullen dit misschien weerleggen, maar een studie die 250.000 Noorse jongeren heeft onderzocht, heeft aangetoond dat eerstgeborenen echt wel een hoger IQ hebben. Het feit dat eerstgeborenen bijvoorbeeld nog alle aandacht krijgen van mama en papa kan daar iets mee te maken hebben.

2. Je bent linkshandig

Linkshandigen zouden niet alleen creatiever zijn, een studie gepubliceerd in the New Yorker (2013), heeft aangetoond dat mensen die links schrijven ook een beter geheugen zouden hebben.

3. Je bent een nachtuil

Ja hoor, mensen die graag lang opblijven, hebben een hoger IQ dan vroege vogels. Ze zouden later ook meer verdienen en een comfortabeler leven leiden.

4. Je bent nieuwsgierig

Albert Einstein zei het ooit: ‘Ik heb geen speciale talenten, ik ben alleen bijzonder nieuwsgierig’. Heel nieuwsgierige mensen vinden vaak simpele oplossingen voor moeilijke problemen.

5. Je bent grappig

Een studie uit de jaren 70 toonde het al aan: grappige mensen zijn niet alleen seksueel aantrekkelijker, ze zijn socialer, creatiever en hebben blijkbaar ook een hoog IQ.

Grappige en nieuwsgierige nachtuilen die ook nog eens de oudste zijn thuis en linkshandig zijn, mogen zich nu aanmelden!