5 tips om het beste uit je dag te halen

45

Lijk je steevast tijd tekort te komen en heb je het gevoel dat je veel meer met je dag had kunnen aanvangen? Nochtans kun je makkelijk veel meer bereiken, en dat zonder al te veel moeite te moeten doen. Wij hebben alvast vijf tips voor een (iets) gezonder, leuker en frisser leven.

1. Ontbijt elke dag

Sla nooit een keer over. Je ontbijt heeft wel degelijk effect op je prestaties op werk of school, én op je gewicht. Of het nu boterhammen met choco, granola, yoghurt met fruit, een zacht gekookt eitje, een croissant of een smoothie is… eat breakfast like a king, lunch like a prince and dinner like a pauper.

2. Schrijf vijf dingen op waar je dankbaar voor bent

We verliezen ons te vaak in dingen die we niet hebben of nog willen. Stop! Schrijf eens dingen op die je wél hebt en waar je wél dankbaar voor bent. Studies hebben uitgewezen dat je hierdoor optimistischer wordt én beter slaapt.

3. Nootjes in de handtas

Zorg dat je altijd een gezonde snack binnen handbereik hebt. Iedereen krijgt een paar keer per dag een klein hongertje. Als je dan je tanden kan zetten in een appel of wat nootjes in je mond kan stoppen, dan ben je echt al veel beter bezig dan dat je naar het snoepautomaat zou hollen.

4. Spaar je wisselgeld

In je auto, onderaan je handtas, in je broekzakken, ga op zoek naar alle verloren muntjes en stop ze in een potje. Ga je naar de bakker, stop je wisselgeld voortaan in dat spaarpotje. Koop elke maand iets leuks met dat geld, of doe er iets fijns mee!

5. Ga ‘shortcuts’ uit de weg

In plaats van een boek te lezen, kan je de recensie op internet lezen. In plaats van een artikel te lezen, scan je snel eens de quotes, in plaats van verse soep te maken, trek je een blik soep open. De verleiding om te kiezen voor shortcuts is groot. Probeer het toch wat te minderen. Als je niet het gevoel hebt dat je ergens een inspanning voor hebt moeten doen of dat je ergens echt tijd in hebt gestopt, is het resultaat veel minder bevredigend. Zet het dus in je agenda: taart bakken, boek lezen, cd beluisteren, en neem je tijd!