5 tips om veilig te zonnen

531

De lang beloofde zonnige dagen zijn eindelijk hier en opgelet: de zon is heerlijk, maar goed insmeren is de boodschap! Je wilt er na één dagje in de zon niet als een kreeft bijlopen waardoor je a. de volgende mooie dagen uit de zon moet blijven en b. een groter risico loopt op huidkanker.

 NIVEA gaf ons enkele tips om de huid goed te beschermen én toch mooi bruin te worden, en die delen we graag met jou!

1. Kies de juiste zonnecrème

Kies eerst en vooral een zonnecrème die bij jouw bestemming past. Daarna kijk je nog eens naar welk huidtype je hebt om zo een optimale bescherming te voorzien. In Europa kan voor jou factor 20 voldoende zijn, maar in tropische regio’s bijvoorbeeld kan je best een factor 30 gebruiken.

Heb je een lichter huidtype, dan kijk je beter uit naar een bescherming van factor 50+.  Het gebruik van een lage SPF zal zeker niet voor een mooier kleurtje zorgen.

2. Gebruik niet te weinig crème, maar ook niet te veel

Je zou ongeveer een equivalent van 2 soeplepels moeten uitsmeren op je hele gezicht. En dat om de 2 uur, eender welk type huid je hebt! Het beschermend effect van de crème trekt geleidelijk weg, en daarom is smeren om de 2 uur zo belangrijk.

3. Smeer je ook in als je in de schaduw ligt

Wanneer je onder een parasol ligt, bereikt toch nog zo’n 15 tot 25 procent van de schadelijke UV-stralen je huid en kun je dus verbranden. Dus ook in de schaduw smeer je je best een beetje in.

4. Opgelet met water…en gras!

UV-stralen dringen ook in het water door, tijdens een verfrissende zwempartij in openlucht is zonnebescherming dus noodzakelijk. Wist je trouwens dat gras zo’n 6 procent van de UV-stralen reflecteert? Tijdens een ‘zonnebad’ in de tuin krijg je dus extra veel zonnestralen te verwerken.

5. Smeer met aftersun

Het stopt niet bij zonnecrème. Na een lange dag onder de zon – zelfs met bescherming – heeft je huid de nodige aandacht nodig. Een laagje after sun op de huid zorgt voor extra hydratatie, precies wat je nodig hebt. Zo vervel je niet en behoud je je mooie bruine kleurtje waar je al zolang op gewacht hebt!

 

 

Onze favoriete Nivea zonneproducten? Dit zijn ze: 

86038Protect & Bronze Beschermende Olie NIVEA SUN SPF 30 is een droge olie met een formule die het extract Pro Melanine bevat: het bruiningsproces wordt gestimuleerd, terwijl de huid beschermd wordt tegen UVA- en UVB-stralen.
€ 16,59 86039

Bronze After Sun NIVEA SUN is de eerste aftersun van NIVEA die het natuurlijk bruiningsproces activeert. Verrijkt met Pro Melanine om langer te genieten van je bruin kleurtje.
€ 9,99