Thuiswerken raakt meer en meer ingeburgerd. Logisch, je bent zo meer baas over je eigen tijdsindeling en verdoet geen tijd met pendelen of file. Werk je vaak thuis, dan is een praktische (en mooi ingerichte) werkplek mooi meegenomen. Alvast 5 tips om thuis de perfecte werkruimte te creëren. 

1. Analyse
Klinkt saai, maar is toch een must. Zet je aan je bureau en kijk eens rond. Wat zijn de sterktes en wat zijn de zwaktes? Schijnt de zon te fel op je computer? Liggen bepaalde dingen niet binnen handbereik? Ligt er te veel rommel? Schrijf alles op en ga met al je notities aan de slag.

2. Inspiratie
Ga in tijdschriften of online op zoek naar bureaus die je mooi vindt, en maak een moodboard. Kijk naar je foto’s en ontdek zo welke stijlen en kleuren je mooi vindt. Doe het niet overhaast maar neem je tijd. Laat de foto’s een paar weken hangen en ga dan nog eens kijken. Ben je nog steeds overtuigd van je keuze of was het een bevlieging?

3. Ruimte
Zorg dat je plek hebt, en dat je bijvoorbeeld niet met je bureaustoel gekneld zit tussen je bureau en een boekenwand. Ruimte geeft je creativiteit een boost. Ga desnoods je werkplek wat herorganiseren. Waarom zet je je bureau eens niet in het midden van de kamer?

4. Gezelligheid
Ok, het is een werk-plek, maar het is ook een ruimte waar je je goed moet voelen en waar het toch wel een beetje gezellig mag zijn! Planten, een kaarsje, een gezellig zeteltje… je bureau mag gerust wat meer zijn dan enkel ‘bureau’.

0facebook1

5. Orde
Van een ontploft bureau wordt niemand beter. Je wordt er zenuwachtig van en verliest veel te veel tijd met dingen terugvinden. Zorg voor orde met pennenbakjes, organizers, mappen en investeer in kastjes en lades waar je dossiers en papieren netjes kan opbergen. Clean desk, clear mind, zoiets.

Bron: ichdesigner