5 tips voor een stressvrij huis- en tuinfeestje

174

Je huis kreeg een make-over, je tuin ligt er voor het eerst fantastisch bij, het einde van een mooie vakantie is in zicht… en dan wil je het liefst van al een feestje geven om dit te vieren. Hieronder alvast 5 ‘reminders’ die ervoor zullen zorgen dat jouw huis- of tuinfeestje zonder al te veel stress verloopt.

G

Do not call 911

Wie is allergisch, vegetarisch, zwanger, eet alleen glutenvrij… Als je eten serveert, pols dan even bij je gasten op voorhand. Stel je maar even voor dat je de ambulance moet bellen voor het nieuwe lief van je broer omdat er een stukje aardbei in de sangria zat…

With a little help from…

Aanvaard hulp. Stelt iemand voor om te zorgen voor het dessert? Wel ja! Dan moet je je toch al geen zorgen maken over een mislukte fruittaart of geschifte chocomousse.

Lots & lots & lots!

Zorg dat je een extra voorraad drank in huis hebt. Net genoeg eten is niet erg, net genoeg drank is nipt. Zonder drank is het feestje voorbij. Sla dus een extra voorraad in. Drank wordt niet slecht, gelukkig maar! Zorg trouwens dat iedereen weet waar de drank staat. Een speciale drank side-table met glazen, openers, koelers, extra’s en flessen zorgt ervoor dat jij niet de hele avond ober moet spelen.

Sleep-over?

Ben je voorbereid op eventuele logeergasten? Altijd leuk als je gasten die net een pintje te veel gedronken hebben kan voorstellen om te blijven slapen. Bezorgt je dat stress, zorg dan dan je badkamer op voorhand al wat proper ligt en dat je in het holst van de nacht niet op zoek moet naar slaapzakken, matrassen en extra kussens.

Zorgen voor morgen

Begin de avond zelf niet tussendoor als een gek af te wassen, maar plan de dag erna gewoon een afwasdagje in. Veel leuker is om te genieten van je gasten. En vlucht je aldoor naar de keuken, dan jaag je hen alleen maar weg.

garden party salad