Voor iedereen die een interieur wil waar je écht je batterijen kan opladen: 5 tips voor meer Feng Shui in huis – en nee, je hebt er geen Boeddhabeelden voor nodig.

 

Zo maak je van je huis een zalige zen-plek:

1. Groen leven

Hoe gek het ook klinkt: leven in huis zorgt voor rust in je hoofd. En dan hebben we het niet over schreeuwerige kinderen, maar over groene vrienden die niet veel lawaai maken. Een paar planten in huis doen wonderen! Ze zorgen voor zuurstof in huis, en voor rust. Echt geen plantenliefhebber? Probeer het dan eens met een goudvis. Ook leven in huis, en lawaai maakt hij ook al niet.

2. Gezellige verlichting

Een harde TL-lamp is alles wat Feng Shui niet is. Ga voor zacht, warm licht en koop meteen ook een zak theelichtjes.

3. Happy things

Zorg dat je huis gevuld is met dingen die je gelukkig maken. En dan hebben we het niet over een zak chocoladewafels, maar over foto’s, souvenirs van op reis, je favoriete boek… Happy things die van je huis pas echt een thuis maken.

4. Zachte stofjes

Fluwelen gordijnen, wollen tapijt, zachte kussens… Kies natuurlijke, comfortabele en zachte stoffen uit. Tapijt helpt dan weer tegen echo’s en galm.

5. En zo weinig mogelijk elektrische apparaten

Elektrische apparaten zijn niet alleen lelijk, ze zijn ook een aanslag op je innerlijke Feng Shui. Zet ze dus niet te veel in het zicht, en vermijd ze in de slaapkamer.

En dit is ook een interpretatie natuurlijk:

funny-pictures-what-feng-shui-stands-for