Een haarkleur die perfect past bij je glühwein, je latté of je chocolademelk mét karamel? Dit najaar heb je keuze te over, maar een ding is zeker: de nieuwe haarkleurtrends beloven een warme winter. Warm- en sfeermakers van dienst: glühweinrood, chocoladebruin, espresso met warme tonen, karamelaccenten en toffee!

1. Toffee – karamel

Calling all Indian summer lovers! Met haar warme, goudbronzen tint bezorgt de toffee of karamelkleur je zonder twijfel het warmste najaar. Warm, subtiel en makkelijk te onderhouden: deze haarkleur kun je gerust een beetje laten uitgroeien voor een naturelle fade.

 

2. Glühweinrood

Van rosé all day in de warme zon naar de warmte achter en in je glas, enter: warme glühwein. Onze favoriete winterwijn met de nodige portie pit is dit najaar meteen ook de inspiratie voor een van de vijf grootste haartrends. Maak je rode lokken een paar tonen warmer voor de winter met een donkere karmozijnrode tint. Wat dacht je van hints van Chardonnay-rood zoals Zendaya en kastanjebruine accenten voor een extra dimensie? Creëer ze zelf met een mahonie haartint zoals de Preference 4.5 Mahonie Middenbruin of Casting Crème Gloss 454 Mahonie Koperbruin. Een iets pittigere tint à la Rihanna? Ga dan voor de Excellence 5.5 Licht Mahoniebruin.

 

View this post on Instagram

 

@poschi140 💙

A post shared by Redhair Beauties 💕 (@redhairbeauties) on

 

3. Diep chocoladebruin

Fan van een zachte én zoete winter? Laat je verleiden door diep, diep chocoladebruin! Sober en immer stijlvol met al dan niet een kleine nuance: dit najaar voegt diep chocoladebruin een classy touch toe aan élke look. Draag de ultieme herfstkleur puur zoals Kerry Washington.

 

4. Karamel highlights

Dit jaar markeerde misschien wel de grootste comeback van de 90s: van minuscule zonnebrillen tot volumineuze scrunchies en korte crop tops, ze passeerden allemaal de zomerse revue. En ook al zijn we genoodzaakt om ze terug even in de kast op te bergen, de typische 90s highlights zijn wél helemaal winterproof.

 

View this post on Instagram

 

Fall Hair is in the Air 🍂 by Corrina! #caramelbalayage#warmtones#caramelhighlights

A post shared by EXSALONCE HAIR STUDIO CORP (@exsaloncehairstudio) on

 

5. Espresso met warme tonen

Puur in alle facetten en daarmee meteen ook de klassieker der klassiekers: espresso! Intens in alle eenvoud met warme, bruine tonen: deze kleur is dit najaar de little black dress onder de haarkleuren waar je niets mis mee kunt doen. K

 

Welk type haarkleuring past het best bij jou?

Als je je haren zelf wil kleuren, is het belangrijk om het juiste type haarkleuring te kiezen. Kleur je je haren omdat je je eerste grijze haren wil verstoppen? Kies dan voor een semi-permanente haarkleuring zonder ammoniak die zal het dichtst bij je eigen natuurlijke haarkleur aanleunt en voldoende dekking geven voor je eerste grijze haren.

Heb je meerdere grijze haren of wil je voor een iets drastischere kleurverandering gaan, dan kies je best voor een permanente haarkleuring.

 

Inspiratie nodig?

Een warme, natuurlijke, goudbruine haarkleur zoals Chrissy Teigen tover je zelf tevoorschijn met de permanente haarkleuring van Preference 4.3 Midden Goudbruin van L’Oréal Paris. Liever iets meer uitgesproken zoals Beyoncé? Probeer de dimensionele donkergouden tint van Excellence 7.3 Natural Dark Golden Blonde van L’Oréal Paris.

 

Creëer zelf rode tinten met een mahonie haartint zoals de Preference 4.5 Mahonie Middenbruin of Casting Crème Gloss 454 Mahonie Koperbruin. Een iets pittigere tint à la Rihanna? Ga dan voor de Excellence 5.5 Licht Mahoniebruin.

 

Een diep chocoladebruin met een kastanjebruine tint die alleen doorschijnt bij een specifieke lichtinval creëer je zelf met Exellence 300 Ch Puur Donkerbruin of Casting Crème Gloss 300 Ch Donkerbruin van L’Oréal Paris. Liever een subtieler kleurenspel? Ga dan voor een mix van neutrale en lichte tinten zoals Gemma Chan. Probeer de tint 400 Ch Tain/Middenbruin en ga voor Preference indien je een permante kleuring wil, of voor Casting Crème Gloss als je liever een semi-permante kleuring wil.

 

Een pittig karamel contrast creëer je zelf met Excellence 8.1 Licht Asblond, een subtielere touch op zijn Miranda’s bekom je met Preference 7 Blond/Middenblond.

 

Kies met Casting Crème Gloss van L’Oréal Paris: 300 Donkerbruin voor een donkere, warme espressokleur zoals Hay Mitchell die een extra dimensie toevoegt. Of ga zoals Mandy Moore voor een sterke espressokleur van de wortels tot aan je oren en werk naar je punten toe met een warme karameltint. De haartint van Excellence: 3 Natural Darkest Brown does the trick!