Kortere dagen, lange nachten en koudere temperaturen: voor je het weet heb je last van een schrale huid en een kapsel waar je je geen raad meer mee weet. Huid en haar hebben tijdens de herfst maanden van het jaar extra assistentie nodig.

1. Een lang heet bad of douche om een drukke dag van je af te spoelen, zalig! Maar: je huid is door de koude lucht buiten en de verwarming binnen extra uitgedroogd en baden in heet water zorgt voor nog meer uitdroging. Beperkt het baden dus, draai de warmwaterkraan niet helemaal open en smeer je na je bad of douche in met een extra voedende en hydraterende bodymilk.

2. Je gewone dagcrème die het prima deed tijdens de zomer zal nu misschien minder voldoen. Wellicht heeft je huid nu nood aan een iets rijkere hydraterende en/of voedende crème. Wil je zeker weten of al dan niet moet overschakelen op een ander product, spring dan gerust eens binnen in een Yves Rocher-schoonheidsinstituut voor advies over de huidverzorging die op dit moment bij je past.

Tip: het Yves Rocher Hydra Végétal Ultra-hydraterend Vloeibaar Serum zorgt voor een aangename, intense hydratatie. (21,90 euro)

3. Gebruik een scrub en een maskertje. Door te scrubben, verwijder je dode huidcellen
en maak je jouw huid opnieuw glad en stralend. De hydraterende crèmes zullen op een gescrubde huid ook beter hun werk kunnen doen. Behalve scrubben heeft je huid ook nood aan extra verzorging; leg daarom eens wat vaker een aangepast verzorgingsmaskertje.

Tip: de nieuwe Multimaskinglijn van Yves Rocher bestaat uit een gezichtspeeling, een zuiverend masker, een verfrissend masker en een masker voor een stralende teint. Alles dus wat je nodig hebt om je huid extra in de watten te leggen! (3,95 euro – er is ook een Multimaskingkit met scrub + 2 maskertjes verkrijgbaar aan 7,90 euro)

4. Laat je niet misleiden door de zogenaamde no-make-up-look waarmee celebs graag
uitpakken op Instagram; vlekjes, wallen, adertjes en/of pigmentvlekjes camoufleren ze namelijk weg met correctors. Voor elke imperfectie bestaat er een geschikte corrector:
gebruik ze ook, ze zorgen voor een picture perfect huidje en geven je zelfvertrouwen een boost.

Tip: de Yves Rocher Zéro Défaut Color Correctors zorgen voor een flawless huidje: de oranje corrector vervaagt pigmentvlekjes, de groene neutraliseert rode vlekjes, de gele camoufleert wallen en adertjes en de paarse licht doffe zones op. (11,90 euro)

5. Een nieuw parfum zorgt voor die extra boost voor je humeur. Mon Evidence van Yves Rocher is een aanvulling binnen de Comme une Evidence-lijn en doet dankzij fruitige chypre-akkoorden meteen denken aan de natuur. “Onze bedoeling was een parfum samen te stellen dat het beeld van de natuur oproept, met levendige en kalmerende geurnoten om weer in contact te komen met jezelf en energie te geven”, aldus de parfumeurs
Olivier Cresp en Annick Menardo. Het duo is daar beslist in geslaagd: al bij de eerste aanzet ruik je helder mandarijn, een delicate Damascusroos, zacht vanille en krachtig patchoeli. Goed om te weten: de dop is van essenhout (verwijzend naar de natuur) en de verpakking is van gerecycleerd materiaal.

Tip: Een parfum blijft nog langer hangen als je de bijhorende douchegel of handcrème gebruikt!

Mon Evidence is online en in alle Yves Rocherwinkels verkrijgbaar – nu aan een introductieprijs van 24,90 euro in plaats van 31,90 euro. Nog tot 24/09 krijg je bij de aankoop van het parfum gratis een limited edition handcrème!

Info en verkooppunten: www.yves-rocher.be.