5x eetbare bloemen voor een fleurige toets

320

Allemaal zijn we dol op een boeket bloemen. In een handomdraai fleuren ze je interieur op. Maar wist je dat sommige bloemen ook jouw gerechtjes een floral touch kunnen geven? Eetbare bloemen zijn de nieuwste rage in de culinaire wereld. Versier je voorgerechtjes ermee, strooi ze over je dessertjes of pimp een salade met deze vrolijke bloemetjes. Eetbare bloemen geven zelfs je cocktails een extra sprankelend tintje.

Veel topchefs gebruiken eetbare bloemen om hun gerechten mee te garneren. Het is een eenvoudige, en kleurrijke, manier om een je culinaire kunsten naar een hoger niveau te tillen. En waarom niet? Eetbare bloemen zijn mooi, kleurrijk en zelfs gezond. Ze bevatten namelijk mineralen, vitaminen en antioxidanten. Maar dat geldt niet voor elke bloem. Welke bloemen kun je wel in je eten verwerken?

Viooltjes

Viooltjes zijn de perfecte bloemen om je gerechten een vleugje elegantie te geven. Viooltjes zijn kleurrijk en hebben een zachte zoete smaak. Daardoor zijn ze de perfecte finishing touch voor veel gerechtjes. Sommige viooltjes bloeien het hele jaar door en zijn daardoor passend voor elk seizoen.

Goudsbloem

Deze vrolijke gele of oranje bloemblaadjes geven je bord een instant zomers gevoel. De gouden gloed geeft bijna elk gerecht een luxueuze feeling. Gebruik de gouden blaadjes bijvoorbeeld in je soep of in dessertjes zoals panna cotta of tiramisu.

Lavendel

Deze paars bloem is niet alleen een eye catcher in jouw tuin, maar ook in je gerechten. Lavendel is een echte must in veel keukens vanwege de aangename, rustgevende geur? De unieke smaak van deze wereldberoemde bloem geeft je gerechtjes net dat beetje extra.

Rozen

Wie houdt er nou niet van rozen? Ze ruiken goddelijk en zijn een geliefd ingrediënt van veel innovatieve koks. Rozenblaadjes zijn populair vanwege hun volle kleur en zachte smaak. Rozen komen voor in verschillende kleuren zoals rood, wit en geel en passen daardoor bij elk gerecht.

Madeliefjes

Deze vrolijke bloempjes komen voor in bijna elke tuin en zijn het toonbeeld van de lente. Madeliefjes zijn eetbaar, maar hebben een ietwat bittere smaak. Toch zijn ze makkelijk te verwerken in gerechten zoals salades. Deze schattige witte bloemetjes vragen weinig onderhoud en zijn daardoor perfect om in je eigen moestuintje te kweken.

 

Smakelijk!