5x tips om thuis een communie- of lentefeest te organiseren

142
Organiseer thuis een lente- of communiefeest

Zo wordt het een geslaagd feest!

Hoe begin je eraan? Wat vinden kinderen leuk? Welk eten geef je de gasten? Een groot communie- of lentefeest organiseren bij jou thuis lijkt misschien onbegonnen werk, maar met enkele handige tips kom je al een heel eind.

Cadeautjestafel

Zorg voor een aparte tafel voor de cadeautjes en een leuk mandje om de gekregen centjes in op te bergen. Zo raakt je zoon of dochter niets kwijt op de grote dag.

Doosjes voor restjes

Wie een barbecue of een etentje geeft, zit de volgende dag vaak met overschotjes. Als je plastic doosjes voorziet, kun je de kliekjes na afloop meegeven met de gasten.

Vraag hulp

Een communie- of lentefeest organiseren is heel wat werk. Vraag gerust op de dag van het feest wat hulp. Terwijl jij in de kerk of op de school van de plechtigheid geniet, kunnen vrienden of familie de laatste regelingen treffen.

Speelkledij

Verwacht niet dat je communicant of lentekind de hele tijd braaf op zijn stoel zal blijven zitten. Zorg dus voor een extra outfit die vuil mag worden. Opgelet: denk eraan eerst foto’s te nemen mét de feestkledij vooraleer je zoon of dochter zijn of haar ravotkledij aantrekt.

Herinneringen vastleggen

Denk eraan om tijdens het feest een groepsfoto te maken en mail die na afloop naar alle genodigden. Een toffe attentie én leuke herinnering!

Nog meer tips

Een communie- of lentefeest is een uiteraard fijne gebeurtenis, maar er komt toch heel wat bij kijken. Inclusief een portie stress en dilemma’s. Om deze periode stressvrij te doorstaan helpen we graag een handje met nog meer tips, lees maar!

 

Foto: Unsplash / Bron: mama.libelle.be