6 beautytips voor meer zelfvertrouwen

192

Gebrek aan zelfvertrouwen? Even een dipje of vind je van jezelf dat je niet genoeg straalt? Volgende makkelijke beautytips geven je zelfvertrouwen meteen een boost!

1. Wittere tanden

Zowel vrouwen en mannen zien en voelen zich beter met wittere tanden. Denk: stralend witte glimlach.

Hoe? Dagelijks de tanden goed verzorgen en regelmatig een bezoekje brengen aan de tandarts. Eventueel ben je gebaat met een bleachingbehandeling: vraag hiervoor raad aan de tandarts.

Tip: vrouwen kunnen de indruk geven witte(re) tanden te hebben door de juiste kleur lippenstift te kiezen.

Hebben je tanden een gelige kleur? Dan gebruik je best geen donkere tinten of super glanzende; natuurlijke tinten of roze met een blauwe ondertoon zullen je tanden wél witter doen lijken.

Hebben je tanden eerder een grijze kleur? Blijf liever uit de buurt van rode lipsticks maar kies wel voor lichtroze en bruintinten.

Meer tips nodig over tandverzorging? Lees onze post  8 tips voor gezonde tanden.

Close up face of beautiful Woman. Healthy Curly Hair. Gorgeous s

 

2. Opvallende lippen

En nu we het toch over lippenstift hebben: een vleugje kleur op de lippen is voor veel vrouwen hét ultieme beautygeheim om er meteen stralend en verleidelijk uit te zien, ook al is dat de enige make-up die ze dragen.

Lees meer over de nieuwe tinten lipstick voor het najaar: Dit zijn 4 belangrijkste make-up trends voor het najaar.

Beautiful lady with Abyssinian cat

3. Een zonnige teint

De vakantie is nu al een tijdje voorbij en veel kans dat je mooie bruine kleurtje al wat aan het vervagen is. Kijk je ertegen op opnieuw een witte huid te hebben en voel je je zelfzeker als je huid een zongekust lijkt? Met een zelfbruiner geef je jouw zelfvertrouwen meteen een boost.

Lees deze post voor je zelf aan de slag gaat: Bruinen zonder zon en zonder blunders en Nu al zongebruinde benen? Het kan!

Resting Smiling Woman

4. Breng je wenkbrauwen in vorm

Vaak vergeten maar o zo belangrijk: de vorm van je wenkbrauwen. Goed verzorgde wenkbrauwen – zonder vervelende haartjes die ‘zwerven’ – geven je gezicht meteen een jongere en frissere look. Je kunt zelf aan de slag gaan en je wenkbrauwen epileren, waxen en invullen, maar voor een perfect resultaat ga je – vooral de eerste keer! – toch best bij een schoonheidsspecialiste langs.

Tip: Je wenkbrauwen opmaken, zou ook een vast onderdeel moeten zijn van je make-up routine.

Hier kun je er meer over lezen: Perfecte wenkbrauwen in 8 stappen en De perfecte wenkbrauwen voor elk gezicht: zo doe je het.

iStock_000043503076_Small

5. Perfect verzorgde nagels

Voel je je ook onzeker wanneer je iemand een hand moet geven en je nagels zien er echt niet uit? Geef toe:  met afbladderende nagellak, verkleurde nagels of te lange nagels lijkt het alsof je gewoon onverzorgd bent en geen oog hebt voor persoonlijke hygiëne.

Doen: maak wat tijd vrij voor een uitgebreide manicure of, nog beter, laat je verwennen in een nagelsalon. Kies voor een langhoudende nagellakbehandeling, zo spaar je tijd uit en blijven je nagels er langer verzorgd uitzien.  Wedden dat je zelfvertrouwen een boost krijgt telkens je een blik werpt op je schitterende Hollywoodnagels?

Meer nagellaktip? Lees Do you speak French Manicure?

iStock_000067089385_Small

 

 6. Een trotse houding

De wetenschap onderzoekt echt alles, ook wat je houding over jou vertelt, en wat blijkt? Een mooie, rechte houding zorgt ervoor dat andere mensen je niet alleen knapper en vol zelfvertrouwen zullen vinden, je zal je effectief ook meer zelfzeker voelen. Dus: kin omhoog, recht die rug en steek je borst vooruit! Dat klein beetje extra zelfvertrouwen zal je doen stralen!

Zoek je nog meer tips om dat zelfvertrouwen op te krikken? Lees 3 tips om je zelfvertrouwen te boosten, Pimp je zelfvertrouwen met deze 4 tips en 5 redenen waarom het gezond is een bitch te zijn en onze favoriet: Shoppen is therapie.

beautiful lady in short black and white striped dress holds bunc