Het heerlijke tropische klimaat, de gezellige sfeer, de azuurblauwe zee en de parelwitte stranden. Allemaal goede redenen om een vakantie naar Curaçao te plannen. Mocht je toch nog niet helemaal overtuigd zijn, laat je dan inspireren door deze feestelijke evenementen die in 2020 plaats zullen vinden op het bruisende Caribische eiland. Nadien kan je zalig relaxen in het Santa Barbara Beach & Golf Resort.

Tumba Festival

In aanloop naar de carnavalsperiode vindt het Tumba festival plaats. Curaçaose artiesten strijden in een lokale versie van het songfestival om de titel Tumba King of Queen. Het lied van de winnende artiest wordt het officiële carnavalslied van dat jaar en zal overal te horen zijn. Van maandag tot en met woensdag vinden de voorrondes plaats, en op vrijdag 31 januari is de grote finale.

Carnaval

Hou je van een feestje? Een lang, luid en kleurrijk feestje? Curaçao kent een van de meest uitbundige en langstdurende carnavalsspektakels van het Caribisch gebied. Overal worden vrolijke optochten georganiseerd met prachtige praalwagens, schitterende kostuums en bijzondere personages. Tijdens een schoonheidswedstrijd worden de koning en koningin van het carnaval gekozen. De grootste optocht is de ‘Gran Marcha’ die op 23 februari door Willemstad trekt. Niet te missen.

Harvest Festival Parade Seú

Het oogstfeest – oorspronkelijk Seú genoemd – is het grootste culturele evenement van Curaçao dat ieder jaar op Paasmaandag wordt gevierd. Tijdens de Seú kleden de lokale bewoners zich in de traditionele kleding die teruggaat tot in de tijd van de slavernij. Jaarlijks trekken ongeveer 5000 deelnemers in kleurrijke kostuums, dansend op de aanstekelijke ritmes van traditionele muziek, door de straten van Willemstad.

Koningsdag

Wil je de Nederlandse Koningsdag op 27 april eens op zijn Caraïbisch vieren? Boek een ticket naar Curaçao want ook daar wordt door iedereen fanatiek gekoekhapt, gefeest en gehandeld in tweedehands spulletjes. De straten kleuren tijdens Koningsdag rood, wit, blauw en oranje. De vrijmarkt loopt van Pietermaai tot Punda en er is een speciale markt waar kinderen hun spulletjes kunnen (ver)kopen. Natuurlijk starten de festiviteiten in het uitgaansgebied al de avond daarvoor, tijdens Koningsnacht, maar ook op Koningsdag zelf kun je tot laat feesten op de muziek van livebands en dj’s op straat.

Curaça North Sea Jazz

Dit festival is inmiddels een begrip op het eiland en ver daarbuiten. Sinds de eerste editie trok het festival vele grote namen, waaronder Lionel Richie, Stevie Wonder, Diana Ross, Bruno Mars, Sting, Juan Luis Guerra, Rod Stewart, Enrique Iglesias, Alicia Keys, Herbie Hancock, Christina Aguilera, Earth, Wind & Fire, Lenny Kravitz, Tom Jones en Prince. Met zestien acts verdeeld over drie podia is het festival misschien kleiner dan in Rotterdam, maar zeker niet minder bijzonder. Want zeg nu zelf: geweldige muziek in de zwoele avondlucht op een tropisch eiland, wat is er nu beter? De volgende editie vindt plaats van 27 tot 29 augustus 2020.

Fuikdag

Iedere eerste zondag van het nieuwe jaar wordt op Curaçao Fuikdag gevierd. Het is het grootste ongeorganiseerde bootfeest in het Caribisch gebied en het wordt er elk jaar drukker en gezelliger. Lang van te voren worden bootjes gehuurd en plekken gereserveerd, dus je kan je nu al voorbereiden voor 2021. Geen boot geregeld? Sluit dan aan op je mooiste opblaasflamingo of versierd vlot. Dit drijvende feestje is uitgegroeid tot een populaire party en steeds meer grote artiesten dragen hun muzikale steentje bij. Zo zijn tijdens eerdere edities DJ Chuckie, AfroJack en Martin Garrix gespot.

Over Santa Barbara Beach & Golf Resort

Het Santa Barbara Beach & Golf Resort ligt op een idyllische plek aan de Spaanse Water-baai met prachtige uitzichten op zee en een uitgestrekt wit privéstrand. Het bevindt zich op slechts  25 minuten rijden van de Curaçaose hoofdstad Willemstad. Het resort biedt naast 350 luxesuites en gastenkamers ook een spa, 24-uur fitnesscentrum, 3 zwembaden, 4 restaurants en een duik- en watersportschool. Golfers kunnen hun hart ophalen op de Old Quarry golfbaan die in 2019 werd herkozen als ‘beste golfbaan van het Caribisch gebied‘, door USA Today 10Best. De 18 holes-golfbaan werd ontworpen door de beroemde golfbaan-architect Pete Dye. Zakelijke gasten kunnen gebruik maken van 3.500 m² vergaderruimte en het resort is daarmee de grootste evenementenlocatie van het eiland.