Terwijl enkele weken geleden het zonnetje nog volop scheen, krijgen we nu een hele hoop regen, onweer en wind over ons heen. Op een terrasje zitten of een dagje naar het strand gaan, is uitgesloten. Gelukkig hebben wij 6 leuke dingen op rijtje gezet die je kan doen in dit erbarmelijk weer.

1 Herbekijk je favoriete serie

Herbekijk alle seizoenen van Grey’s Anatomy of je andere lievelingsserie. Ondertussen kan je genieten van die eye candy (Derek! Mark! Alex!). Of je kan een paar afleveringen proberen van die reeks waar je vrienden het steeds over hebben. Je hebt tijd zat: de zon schijnt toch niet.

2 Ga shoppen, maar dan online

Dit is niet het ideale weertje om gezellig in de winkelstraten te kuieren. Gelukkig hebben de meeste winkels een webshop. Ga op zoek naar die jas die je dringend nodig hebt of neem eens kijkje welke bikini je graag wil kopen. Het kan allemaal vanuit je luie zetel.

3 Haal de keukenprinses in jezelf naar boven

crepes with berries and chocolate sauce for breakfast on plate,

Dankzij het slechte weer kan je eindelijk nog eens je keukentalenten tonen. Van zalmcarpaccio tot Italiaanse koekjes met amandel, de mogelijkheden zijn eindeloos! Of wat dacht je van warme pannenkoeken met aardbeien en daarbij een heerlijke tas chocolademelk? Hoe je de perfecte chocomelk maakt, lees je trouwens hier. Bovendien zullen je huisgenoten je ongelooflijk dankbaar zijn.

4 Haal zelf de zomer in huis

Zet de verwarming een paar graden hoger, maak zelf overheerlijke sangria en zet zomerse muziek op. Werkt het niet? Dan hebben we nog een heleboel andere tips om het zomer-gevoel aan te wakkeren.

5 Stippel je zomerreis uit

Instagram looking image of travelling concept

Komt de zon niet naar jou, dan ga jij naar de zon. Een weekje aan de Spaanse kust of een avontuurlijke reis naar Vietnam, een reis plannen vraagt tijd. Dit is dan ook het ideale moment om je te verdiepen in de bezienswaardigheden, unieke plekjes en gezellige hotels. Laat die vakantie maar komen!

6 Negeer het slechte weer en ga toch naar buiten

Haal je regenjas, regenlaarzen en paraplu boven en ga toch naar buiten. Maak een stevige wandeling. Achteraf kan je je opwarmen in een zalig warm bad. Met badschuim uiteraard! Of je kan de wandeling natuurlijk overslaan en meteen in bad gaan.

Foto’s: iStock