Binnenkort is er dat ene trouwfeest of jubileum en jij vindt niks in je kleerkast om aan te trekken. Een paar uurtjes efficiënt shoppen kan je redding zijn, maar iedereen weet dat dat niet altijd eenvoudig is. Met deze 6 tips helpen we je alvast op de goede weg.

1. Stel (realistische) regels op

Maak voor jezelf duidelijk wat je precies nodig hebt en hoeveel geld je er maximaal aan wil besteden. Wees realistisch: een mooi avondkleed zal bijvoorbeeld meer dan 50 euro kosten.

2. Preparation is key

Kijk eerst eens op de website van de winkels waar je vaak gaat shoppen, zelfs al ben je niet van plan om iets online te kopen. In de meeste gevallen staat de volledige collectie online. Zo weet je meteen of het de moeite is om die winkel binnen te gaan. Het internet kan bovendien ook de ideale bron van inspiratie zijn.

Na je research stel je een lijst op met de winkels die je wil binnengaan. Verdeel ze in 2 categorieën: de winkels waar je het meeste kans hebt om je outfit te vinden en de winkels waar die kans heel klein is.

3. Treuzel niet

En dan nu het echte werk: shoppen. Loop je lijstje af en ga de winkels binnen die in de eerste categorie staan. Laat je niet afleiden: als je op zoek bent naar een leuk bloesje, dan laat je schoenenafdeling onverbiddelijk links liggen.

Ben je een echte twijfelaar en verlies je veel tijd door eindeloos te piekeren over een outfit? Dan is tip 4 jouw redding.

iStock_000026904652_Medium

4. Vraag (niet te veel) raad

Advies van vriendinnen kan je over de streep trekken, of net helemaal aan twijfelen brengen. Vraag daarom raad aan 1 persoon (en niet aan 7) die jouw smaak deelt: je partner, een vriendin, zus of ander familielid. Ze moeten zelfs niet per se gaan mee gaan shoppen: online standby zijn is voldoende.

Als je twijfelt over een outfit, neem je (subtiel) een foto van de outfit in het pashokje en stuur je die naar je raadgever van dienst. Die kan zijn of haar mening geven.

5. Wijk af van de regels

Als je écht last minute gaat shoppen, moet je rekening houden met het feit dat het universum soms zijn middelvinger opsteekt. De kans bestaat dat je de perfecte outfit ziet hangen, maar dat die 50 euro meer kost dan het vooropgestelde bedrag. Dan moet je overwegen om de regels te breken.

Ben je naar alle winkels van de eerste categorie geweest zonder resultaat? Dan is het tijd om je kans te wagen met de tweede categorie.

6. Zorg voor een back-up plan

“Ik heb niks om aan te doen” is eigenlijk codetaal voor: “Ik wil nieuwe kleren.” Hou er rekening mee dat het shoppen misschien niks oplevert. In dat geval zal je toch iets uit je kleerkast moeten toveren. Het zal misschien niet perfect zijn, maar je kan je outfit nog altijd afwerken met leuke accessoires.

 

Foto’s: iStock