6 tips voor mooie, zachte handen

571

Wist je dat je handen net als je gezicht een van de lichaamsdelen zijn die het vlugst verouderen? Reden genoeg dus om je handen te koesteren en ze te verwennen. Wij zetten alvast zes ‘hand’ige to do’s op een rijtje.

 1. Was je handen niet te veel

Het klinkt misschien vreemd maar je handen te veel wassen, is echt wel slecht voor je huid. Moet je je handen toch regelmatig wassen, bijvoorbeeld omdat je job dit vereist, smeer ze daarna dan altijd in met een verzachtende, vochtinbrengende crème. In de winter is het sowieso voor iedereen een goed idee om een hydraterende, voedende handcrème te gebruiken omdat de lucht dan droger is en je handen sneller uitdrogen.

 

2. Ga voor een zachte zeep

Gebruik liever geen harde zepen maar ga eerder voor een stuk zeep met een zachte formule die je handen niet uitdroogt en ruw maakt. Was je handen trouwens altijd met lauw water: zowel te warm als te koud water zijn niet goed voor je huid. Spring trouwens ook voorzichtig om met afwas- en schoonmaakmiddelen. Gebruik liever altijd gepaste handschoenen.

 

 3. Smeer zonnecrème

Dat je je gezicht het best het hele jaar door beschermt met een zonnecrème ligt voor de hand. Maar je handen verdienen minstens even goede zorgen. Samen met je gezicht zijn je handen immers altijd blootgesteld aan de buitenlucht. Deze blootstelling aan uv-straling zorgt ervoor dat je handen vlugger verouderen. Smeer dus ook je handen in met zonnecrème voor je naar buitengaat.

 

 4. Gebruik liever geen handgels

Handgels zijn misschien makkelijk als je snel je handen wil desinfecteren maar echt vriendelijk zijn ze wel niet voor jouw huid. Een hoofdbestanddeel van deze handgels is alcohol en zoals algemeen geweten, veroorzaakt alcohol een uitdrogend effect. Kan je er echt niet zonder, reinig dan enkel je handpalmen met handgel.

 

 5. Overdrijf niet met gelmanicures

Wie houdt van gelmanicures, zal het wellicht niet graag horen maar te veel gelmanicures zijn slecht voor de huid van je handen. Het blauwe licht dat gebruikt wordt om je gelnagels te laten drogen bestaat immers uit UV-stralen die een slechte invloed hebben op je huid. Moet je nu gelmanicures helemaal afzweren? Helemaal niet, maar wil je mooie handen kies dan misschien wat vaker voor een standaardmanicure en varieer met verschillende nail art.

 

6. Scrub je handen

Trakteer je handen een tweetal keer per week op een scrubbeurt. Zo verwijder je alle dode huidcellen wat de vernieuwing van je huid in de hand werkt en voelen je handen zachter en gladder aan.