Gambia is het kleinste land van Afrika, maar dat betekent niet dat er niks te beleven valt. Integendeel, van zwoele danssessies tot een avontuurlijke boottocht: in Gambia zal je je niet snel vervelen.

1. Slaap tussen de aapjes

CARLY WEDDING BY SHARIF 362

Makasutu Culture Forest is een thuis voor heel wat apen. Tijdens een wandeltocht kom je de speelse dieren overal tegen. In het woud kan je langs de rivier overnachten in prachtige authentieke ‘drijvende lodges’. Een aanrader voor elke natuurliefhebber!

2. Geniet van live muziek in de kleurrijkste beachbar van Gambia

Een strandbar met heerlijk zwoele sferen en tropische ritmes? Check! Geniet van de lekkerste cocktails tijdens sfeervolle optredens van lokale bands in Poco Loco. Trek je dansschoenen aan want er is reggae en soul en nog meer dansbare muziek in dit typisch Gambiaans paradijsje.

3. Kook met een local

Eerst haal je de ingrediënten op de kleurrijke en typisch Afrikaanse vismarkt in Tanji. Daarna krijg je kookles in Gambiaanse stijl bij de flamboyante vrouwen. En tegen de middag heb je een heerlijke lunch klaar. Proef van je zelfgemaakte Chicken Yassa !

4. Ontdek een stukje verborgen paradijs

VLUU L210  / Samsung L210

Voor een dagje luilekkervakantie ga je naar Paradise Beach. Je kunt er lunchen in een echte Beach Bar, nippen van een verfrissende cocktail terwijl je vanuit een luie strandzetel de zee en de strandgasten gadeslaat. Voeg daarbij de meeslepende muziek uit de tropen en je bent helemaal in het paradijs.

5. Laat je toekomst voorspellen door de waarzegger van Makasutu

Eerst neem je de boot richting Makasutu Forest via de Gambia rivier. Aangekomen in “Makasutu Culture Forest”, trek je door de bossen tot bij een ervaren inheemse waarzegger. Wie durft zijn toekomst laten voorspellen?

6. Leer het land kennen op de fiets

De West-Vlaamse Bernard organiseert al jaren fietsvakanties in Gambia. Hij kent het land als geen ander, de mooiste bekende en onbekende hoekjes. Met Bernard op de fiets leer je Gambia echt kennen.

7. Ervaar de prachtige natuur met een boottocht op de Gambia Rivier

Makasutu Lodge dans le f+¦ret de Makasutu,  au long d'un affluent 'Mandina Bolong' de la rivi+¿re Gambie  (5)

Het kleinste landje van Afrika is naast de mooie stranden ook bekend om zijn prachtige natuur, met als highlight uiteraard de Gambia Rivier. Laat je meeslepen door de rust en de natuurpracht tijdens een boottocht op de rivier. Een must voor iedereen die Gambia bezoekt!