7 tips voor een frisse look

537

 

Last van vermoeidheid? Of wil je je beautyritueel ’s morgens tot een minimum beperken? Je hebt echt geen uur de tijd nodig om er fris en mooi uit te zien. Met deze 7 tips straal je als nooit te voren!

Spa: Young Woman With Cucumbers on Eyes

1. Lippenstift

Een mooie, frisse kleur lippenstift is het ultieme trucje om er snel fris en verzorgd uit te zien. Bovendien heb je dan weinig andere make-up nodig, weer wat tijd gespaard!

 

2. Hydrateren, hydrateren én hydrateren!

Drink véél water! Het hydrateert je lichaam en laat je gezicht nog meer stralen. Water doet zoveel meer voor je lichaam dan cafeïne of gesuikerde dranken. Ben je geen waterdrinker? Probeer eens een kruidenthee (on the rocks!) of een glas ijskoud water met een schijfje limoen, heerlijk! Hydrateer je huid ook van buitenaf, met een goede vochtinbrengende crème of een zalige mistspray.

 

3. Droogshampoo is je redder in nood

Iedereen maakt het wel eens mee: je hebt je overslapen en er is geen tijd meer om je haren nog te wassen. Een droogshampoo is dan je redder in nood! Schud de bus, spuit de shampoo vanop zo’n 30 cm in je haar, masseer het poeder in en borstel uit. Et voila: een frisse coupe!

 

4. Leg je huid ‘s nachts in de watten

Start je beautyritueel ’s avonds met een vochtinbrengende nachtcrème. Tijdens het slapen richt de huid zich namelijk volledig op de celvernieuwing en dan is de huidbarrière beter doordringbaar. Hét perfecte moment om je huid optimaal te hydrateren. Breng voor het slapengaan een crème aan zodat die tot ’s morgens vroeg diep in je huid kan inwerken. De grote beautymerken hebben er allemaal wel eentje in het gamma. Garnier lanceerde onlangs een Miracle Sleeping Cream.

5. Dag kleine oogjes!

Last van kleine oogjes? Een beetje witte oogschaduw of een licht poeder in je ooghoeken verricht wonderen en geeft je een mooie, open blik.

6. Verberg je walletjes

Het trucje met de komkommerschijfjes is nog altijd een klassieker. Het komt er eigenlijk op neer om je ogen te verzachten met iets koud. Geen komkommer in huis? Dan kan je bijvoorbeeld ook theezakjes gebruiken.

Een concealer is de snelste manier om je wallen aanzienlijk te verminderen. Kies voor een tint lichter dan je huidskleur. Dep de concealer lichtjes met een watje of je vinger, het is belangrijk om niet te wrijven!

7. Reinig je huid

Iedereen weet dat het belangrijk is om je huid goed te reinigen, maar vaak wordt het toch in alle haast vergeten. Gelukkig zijn er al heel wat apparaten op de markt die je in 1 minuut van een mooi gereinigde huid voorzien, zoals bijvoorbeeld de Clarisonic. Geen excuses meer, in slechts 60 seconden is je huid perfect gereinigd.