Iedere fashionista houdt van afwisseling. Maar elke dag een nieuwe designertas of een paar hoge hakken is helaas onbetaalbaar.  Nagellak to the rescue: het is goedkoop, (relatief) gemakkelijk en de mogelijkheden zijn eindeloos. Wij geven je alvast zeven tips mee voor perfect gelakte nagels.

1 Preparation is key. Verwijder eerst alle vuilrestjes en je vorige nagellak met een nagellakremover. Voor je je make-up aanbrengt, reinig je toch eerst je gezicht? Dat is voor je nagels niet anders. Gebruik bij voorkeur een remover zonder aceton.  Het oplosmiddel droogt de huid rondom je nagels uit.

2 Vaak loopt het bij de meeste vrouwen al fout nog voor ze beginnen met hun nagels te lakken. De reden? Ze schudden met hun flesje nagellak. Dat mag je nooit doen want daardoor komen er allemaal belletjes lucht in je lak. In plaats van te schudden, rol je het flesje verticaal tussen je handen. Zo meng je alle bestanddelen zonder belletjes te creëren.

3 Hoe voorzichtig je ook te werk gaat, je lakt altijd wel een stukje van je huid mee. Een optie is om met een wattenstaafje dat in remover is gedopt de nagellak weg te wrijven. Maar dan bestaat de kans dat je ook de net gelakte nagel deels proper wrijft. Daarom raden wij optie twee aan: smeer voor je begint wat vaseline op de randjes naast je nagels. Als er dan nagellak op je huid terecht komt, kan je die gewoon met een papieren zakdoekje wegvegen.

4 Iedereen (of toch elke vrouw) droomt van egaal gelakte nagels. Het trucje om die te bekomen, is heel simpel: de basecoat. Je brengt een basecoat voor de gekleurde nagellak aan. De basislaag zal ervoor zorgen dat je nagellak langer mooi blijft en beschermt je nagels tegen verkleuringen.

5 Nu begint het echte werk. Breng de nagellak in fijne laagjes aan. Het is beter om met verschillende fijne laagjes te werken dan met één dikke laag. Voor het mooiste resultaat lak je nagels met drie streepjes lak. Je begint met een verticaal streepje in het midden van je nagels, daarna lak je de zijkanten.

6 Nu je de verschillende laagjes hebt aangebracht, moet de nagellak kunnen drogen. Daarbij wordt ons geduld vaak op de proef gesteld. Een tip is om je nagels onder te dompelen in een badje met ijswater. De lak zal bevriezen en drogen. Wie zo’n ice bucket challenge voor de nagels niet ziet zitten, kan ook speciale sneldrogende druppeltjes kopen. Met  één druppel van de vloeistof is je nagel in no time droog.

7 Nu jij al die moeite hebt gedaan om perfect gelakt nagels te krijgen, zou het zonde zijn als er  meteen een kras in de nagellak komt. Gebruik daarom een topcoat. De doorzichtige nagellak zal je nagellak fixeren, net zoals gezichtspoeder dat doet met je foundation.

Voilà, nu kan jij aan de slag. Because nails take any old outfit and make it new!

 

Foto: istock