Ook zo’n grote fan van Zwitserland? Wij alvast wel! De machtige bergen, de gemoedelijke sfeer, de sneeuw… Ontdek hier 7 redenen waarom ook jij ongetwijfeld niet kunt weerstaan aan de Zwitserse winter!

1. Legendarische afdalingen

Zwitserland belooft grenzeloos skiplezier. Er zijn gemakkelijke pistes te vinden maar uiteraard ook moeilijke afdalingen die vaak deel uitmaken van wereldbekerafdalingen. Zo is er de legendarische afdaling van de Lauberhorn. Deze is niet alleen de langste afdaling in de skisport maar ook een geweldige piste voor amateurskiërs. En eigenlijk is het uitzicht veel te mooi om zo snel mogelijk naar beneden te razen. Het decor dat wordt gevormd door Eiger, Mönch en Jungfrau, is ronduit fantastisch.

Laura Bomio, my instructor, surveys a blue diamond run at Grindelwald First.

 2. Droompistes en sneeuwzekerheid troef

Dankzij de vele bergtoppen hoger dan vierduizend meter is er absolute sneeuwzekerheid in Zwitserland. Je ziet ze al van ver schitteren, de extra lange en brede pistes, die genieten van een uitstekende ligging en garant staan voor onvergetelijke afdalingen vol adrenaline. Het is net deze ligging – de Zwitserse pistes zijn gemiddeld hoger gelegen dan elders in de Alpen – die een perfecte sneeuwkwaliteit garandeert. In sommige skigebieden kun je ook in de zomer skiën zoals in Saas-Fee op de Allalingletsjer.

iStock_000001706339_Medium

 

3. Oase van rust

De rust die de adembenemende Zwitserse bergwereld uitstraalt, vertaalt zich ook in de accommodaties. Geen artificiële skidorpen, geen hoogbouw maar idyllische dorpjes met kleine hotelletjes, met respect voor de omgeving. Neem nu Montagne Alternative in het afgelegen gehucht Commeire bij Orsières. In de stijlvol gerestaureerde voormalige schuren geniet je er in alle comfort van een oase van rust ver weg van de alledaagse hectiek.

a1d72f75

4. Gezellig, authentiek én lekker

Op de pistes kun je je verheugen op fantastische sneeuwavonturen maar ook naast de piste word je verwend. Authentieke berghutten, meestal generaties lang uitgebaat door dezelfde familie, ademen een gezellige typische sfeer uit. Bovendien serveren ze heerlijke regionale gerechten. Alphut Fops in Lenzerheide is circa 140 jaar oud en wordt inmiddels door de zesde generatie uitgebaat. Hier kom je voor een kaasfondue en de traditionele capuns, pizokels en smakelijke salzis- en kaasnoedels.

Cheese Fondue on a Fork

5. De zuiverheid van lucht en water

Tijdens de Zwitserse winter ervaar je de schittering van de sneeuw, de grootsheid van de bergen maar ook de zuiverheid van de lucht en het water. Wist je dat Zwitserland 9 autovrije bestemmingen telt: Zermatt, Saas-Fee, Bettmeralp, Riederalp, Wengen, Mürren, Rigi, Stoos en Braunwald. En met een kostbaar bezit van 7000 meren wordt Zwitserland het waterfort van Europa genoemd. Geniet van het zuivere water in de thermale baden. In les Bains de la Gruyère in Charmey kun je zelfs een weldadige massage met alpenkruiden ondergaan.

Beautiful young woman looking up. There are a top of alpine mountain summit on the background and a house(hotel). Winter, Switzerland.

6. De langzaamste sneltrein ter wereld

Met de Zwitserse treinen reis je niet om ergens aan te komen maar om te genieten en je te verbazen. Ook ‘s winters zijn grote steden, kleine dorpen en vrijwel alle bergtoppen optimaal bereikbaar. Je reist comfortabel naar de verste uithoeken van het land en het betoverende panorama van de Zwitserse bergwereld krijg je er gratis bij. Een winters ritje met één van de panoramatreinen is een absolute must. Over een lengte van 291 kilometer met 291 bruggen en 91 tunnels, biedt de Glacier Express – de langzaamste sneltrein ter wereld – onafgebroken adembenemende wintertaferelen.

Famous sightseeing train in Switzerland, the Glacier Express in winter

7. Swiss Quality. Swiss Made.

In Zwitserland wordt Kwaliteit met hoofdletter K geschreven. Zwitsers gaan er prat op het beste van zichzelf te geven en zijn erg trots op hun Swiss Made producten, met veel passie ontworpen. ZAI is een merk van handgemaakte design ski’s dat in 2003 werd opgericht door de Zwitsers Simon Jacomet. In zijn atelier in Disentis kun je je eigen design ski’s ontwerpen en uittesten.

girl in off-piste skiing

 

Ook verliefd op Zwitserland? Deel je verhaal op Facebook, Instagram en Twitter met de #INLOVEWITHSWITZERLAND.