8 dingen waar je beter vandaag nog mee stopt

267

Geluk komt niet zomaar uit de lucht vallen. Optimistisch(er) en gelukkiger in het leven staan, is iets wat we allemaal kunnen leren. Stop vandaag met deze 8 dingen en je zal merken dat het vanaf volgende week al allemaal iets makkelijker gaat…

 

1. Imponeren

Voortdurend op iedereen indruk willen maken, is vermoeiend. Geloof ons: die nieuwe auto, je dure schoenen of je nieuwe job is niet de reden waarom mensen je leuk (zullen) vinden.

2. Ter plaatse blijven trappelen

Sommige mensen klampen zich graag vast aan het veilig aanvoelende vertrouwde. Fout! Probeer niet bang te zijn en onthoud: life begins at the end of your comfort zone.

3. Zeuren

Het weer, facturen, je pijnlijke teen of onderbroken nachten… er is altijd wel iets om over te zagen en te klagen. Gebruik de tijd die je in zeuren zou stoppen beter in het vinden van nieuwe energie om het probleem aan te pakken. Wat loopt verkeerd? Nee! Wat ga je doen om het weer beter te maken? Ja!

4. Doorklikken en doorklikken op Facebook

Wat hebben je friends gedaan vandaag? Sinds de komst van Facebook vergelijken we ons constant met anderen. Probeer dit niet te doen. Focus je op je eigen doelen en dromen.

5. Bekritiseren

Kritiek geven op anderen is makkelijk. En, ook al ondervonden dat je vriend na al dat bekritiseren zijn vuile was toch nog laat rondslingeren? Kritiek kan pijn doen en vooral: het lost niets op. Probeer je te verzoenen met de verschillen in plaats van je voortdurend te ergeren aan de tekortkomingen.

6. Onderbreken

Ben jij zo iemand die mensen voortdurend onderbreekt en steeds het laatste woord wil hebben? Probeer dat te minderen. Al eens geprobeerd om echt te luisteren naar iemand?

7. Uitstellen

Doe ik morgen wel! En van uitstel komt… juist ja. Probeer niet steeds alles uit te stellen maar pak vandaag nog die veel te lange to-do-lijst aan.

8. De schuld geven

– Het is allemaal jouw schuld!
– Wat is mijn schuld?
– Weet ik nog niet!

Herkenbaar…?