Nu de herfst in het land is, is het tijd om onze beautyroutine aan te passen. Met deze tips overleef je probleemloos de overgang van de zomer naar de herfst!

1. Maak je huid goed schoon. Tijdens de herfst krijgt je huid heel wat te verduren: koude en natte dagen, wind, … Het is daarom belangrijk om je huid goed te reinigen om zo alle vuile stoffen te verwijderen. Dat kan met een goede reinigingsmelk en een reinigingsborstel. Vergeet nadien niet om lotion te smeren om de PH-waarde van de huid te herstellen.

2. Gebruik een nachtcrème met antioxidanten. Maak er een gewoonte van om je huid ’s avonds goed schoon te maken en alle make-up te verwijderen. Kies daarna voor een hydraterende en herstellende nachtcrème. Kies eentje met antioxidanten, die doen ’s nachts nog veel beter hun werk om je huid te repareren.

3. Extra hydrateren! De temperaturen dalen en de centrale verwarming staat al wat vaker aan, dat betekent wel dat je huid wat droger kan worden. Zorg daarom dat je je huid voldoende hydrateert. Tip: doe een paar druppeltjes verzorgende olie in je nachtcrème voor een extra boost.

4. Blijf zonnebescherming smeren. De zon schijnt misschien wel minder fel, toch is het belangrijk om je huid te blijven beschermen. Kies daarom voor een dagcrème met minimaal SPF15 en een goede UV-A-bescherming.

5. Dikke, rijke bodycrème. Laat de lichte bodylotions achterwege en kies voor een crème met een zwaardere, rijke structuur voor het nieuwe seizoen. Begin tijdig te smeren, zo voorkom je een rode, schrale huid.

6. Douch niet te lang. Sta niet te lang onder de douche en blijf ook niet te lang in bad zitten. Zo onttrek je nog meer vocht uit de huid. Wissel je douchegel in voor een olie, zo hydrateer je je huid optimaal.

7. Bescherm je lippen. Koud weer = gesprongen lippen. Begin tijdig te smeren met een goede lippenbalsem of vaseline.

8. Maskertje. Leg je huid extra in de watten door 1 keer per week een hydraterend masker te leggen.