Niet iedereen is gezegend met de grote bambi-ogen van Mila Kunis of Zooey Deschanel, maar gelukkig laat onze make-up ons hier niet in de steek. Met deze acht simpele tips & tricks lijken je ogen instant groot en sexy.

1. Wit oogpotlood is een must

Deze tip is al eeuwen oud maar wel één van de toptips. Hoe cool en rock & roll we die zwarte eyeliner in de waterlijn ook vinden, ze maakt onze ogen kleiner en dat is nu net wat we niet willen. Ruil die zwarte eyeliner in voor een witte en je ogen lijken op slag groter. Nude werkt ook en is nóg meer flatterend.
 

2. Lichte oogschaduw

Kies voor een lichte oogschaduw met wat glimmer: de reflectie van het licht zal je ogen optisch vergroten.

3. Highlight

Je hebt de tendens intussen wel door: veel lichte kleuren is de boodschap. Net onder je wenkbrauw en in je binnenste ooghoek breng je een lichte kleur aan voor een wakkere blik.


 
4. Zwart lijntje bovenaan is toegestaan

Op je bovenste wimperlijn mag een zwart lijntje wel. Eentje die op het einde wat dikker wordt en zo de illusie van grote ronde ogen creëert. Laat je eyeliner eindigen met een wing om je oog wat verder naar buiten te brengen.

5. Cut crease

Maak er een cut crease look van door een donkerdere oogschaduw, strak in de vouw of crease van je ooglid aan te brengen. De gouden regel: hoe hoger je de donkere kleur aanbrengt, hoe groter je ogen lijken.

 
  6. Breng je wenkbrauwen in vorm

Ook het gebied rondom je ogen moet er perfect uitzien: dat wil zeggen perfecte wenkbrauwen die de aandacht trekken naar het hele ooggebied.


 
7. Verberg die donkere kringen

Voor een frisse blik moeten je donkere kringen natuurlijk geneutraliseerd worden. Je kent het wel: een driehoek concealer onder je ogen die net een tint lichter is dan je huidskleur. Instant brightness!


 
8. Volle wimpers

Wat ontbreekt er nog voor een grote open blik? Mascara natuurlijk, veel mascara! En dat op vooraf gekrulde wimpers voor het beste resultaat. Als je echt all out wil gaan, doe er dan ook nog valse wimpers bij. Ook op je onderste wimpers mag er wat mascara: dat zorgt voor die ronde poppenblik.