Feestje voor de heren: 80 jaar geleden, in 1939, werd de Philishave gelanceerd; het allereerste elektrische scheerapparaat ter wereld dat voor altijd de manier waarop mannen zich scheren veranderde.

Vanaf 1939 veranderde Philips het scheerritueel aanzienlijk met de introductie van de Philishave – het eerste elektrisch roterend scheerapparaat. Het apparaat, oorspronkelijk gebaseerd op een fietsdynamo, is tot op de dag van vandaag populair; in 2018 werd het miljardste exemplaar verkocht.

Uit onderzoek blijkt overigens dat een derde van alle mannen ruim een half uur per dag aan hun uiterlijk besteden. Mannen zijn dus ook best ijdel. En in de 80 jaar waarbij de Philishave een onmisbare tool was tijdens het beautyritueel van de heren, passeerden heel wat trends en hypes de revue:

* 80 jaar geleden waren gladgeschoren wangen en lange bakkebaarden de norm. Vandaag zijn baarden en snorren in allerlei stijlen en vormen enorm hip. Iedereen loopt met zijn eigen unieke look naar buiten. En ook thuis creëren en experimenteren de mannen er tegenwoordig op los: elke gewenste look is eenvoudig te realiseren, met een daarvoor speciaal ontworpen styling- of scheerapparaat.
* In de jaren 30 en 40 gebruikten mannen hiervoor veelal Brylcreem, tonic, shampoo en allerlei soorten kammen en borsteltjes. Vandaag gaan mannen aan de slag met verzorgingsproducten zoals face wash, moisturizers, serums en gezichtsborstels en gebruiken ze een alles-in-één apparaat met vele toepassingen.
* Terwijl de heren vroeger hun ‘beautyadvies’ van hun vader, broer of een vriend kregen, nu wordt er flink geshowd en gemodelleerd op Social Media. Met de komst van het internet en online influencers verschuift deze zoektocht naar stijladvies van real live naar online. Er wordt door mannen stelselmatig gezocht naar verschillende type baardstijlen, zoals: de goatee, een kort getrimde baard rondom de mond, de short beard, een stoppelbaard, de magnum, een korte baard met een langere snor en de hipster beard, een volle wat langere baard. Ook zoeken mannen steeds vaker naar YouTube tutorials voor stijladvies.

Nieuwe versie

Om 80 jaar innovatie in mannenverzorging te vieren, lanceert Philips een gloednieuw scheerapparaat, met een beperkte oplage, geïnspireerd op de allereerste Philishave. Dezelfde klassieke look, maar met baanbrekende technologie.

 

Het toestel combineert de laatste technologische snufjes op scheergebied, met een duurzaam ontwerp en een knipoog naar 1939:

* de flexibele scheerhoofden passen zich met vier onafhankelijke bewegingen volledig aan de contouren van het gezicht aan, waardoor het scheren eenvoudig wordt. Zelfs in de nek en op de kaaklijn.
* het afgeronde profiel van het ComfortCut Blade Systeem glijdt soepel over de huid voor een gladde en comfortabele scheerbeurt. Het beschermt tegelijkertijd tegen eventuele huidirritaties en wondjes.
* de uitklapbare trimmer is perfect voor het onderhoud van snor en bakkebaarden.

De Philishave Heritage Edition biedt hierdoor optimaal comfort en scheergemak, terwijl het ontwerp en de kleuren – glanzend wit of ochtendmist –  je terug doen denken aan het scheerapparaat van je vader of grootvader vroeger.

Adviesprijs van €79,99 – www.philips.be