Ben je nog op zoek naar leuke bestemming om op citytrip te gaan? Dan raden wij jou Lissabon aan. De hoofdstad van Portugal heeft ontzettend veel te bieden. Wij geven jou 9 fantastische redenen waarom Lissabon een bezoekje waard is. Na het lezen van dit artikel, zal je meteen je koffers willen pakken!

1  Lissabon heeft de perfecte mix van geschiedenis en moderniteit

’s Morgens kuieren door de gezellige straatjes in het oude stad centrum en ’s middags genieten van de impressionante hedendaagse architectuur? In Lissabon kan het. De stad combineert al het positieve van het verleden en de toekomst.

Lisbon, Portugal Skyline at Alfama

2 Het weer is er (bijna) altijd fantastisch

De gemiddelde temperatuur ligt elk seizoen hoger dan in België. Toch zal je tijdens zomer niet meteen stikken van de hitte. Lissabon ligt aan de Atlantische Oceaan en de verfrissende zeebries zorgt voor een verkwikkend effect tijdens de zwoele zomermaanden. Maar ook buiten de zomer is het klimaat van Lissabon zacht. De gemiddelde temperatuur in oktober is 19 graden. Daar tekenen wij meteen voor!

3 Er hangt een gezellige sfeer

In de oude stadswijk is de gezelligheid troef. Je kan er genieten van een heerlijk glaasje wijn in de talrijke leuke bars of romantische avondwandeling maken door pittoreske steegjes. Parijs de stad van de romantiek? Vergeet het maar!

Gezellig

4 Er zijn voldoende activiteiten voor de kids

Een citytrip met kinderen is niet altijd evident. Saaie musea en werkelijk elke kerk binnengaan gaat rap vervelen. Gelukkig zijn er in Lissabon voldoende activiteiten waar ook kinderen van zullen genieten. Onze aanrader? Het Oceanário: het is het grootste aquarium van Europa. Je loopt onder een watertank door waar gigantische vissen en haaien zwemmen.

5 Lissabon ligt vlak aan de Atlantische Oceaan

Ben jij een echte ‘zonneklopper’ en wil jij per se een dag aan een mooi kleurtje werken? Binnen een half uurtje lig jij te bakken op het strand. Lissabon ligt slechts enkele kilometers van de kust. Een bruin velletje als je terug in België bent? Check! Bovendien zijn de vis en zeevruchten kraakvers. Visliefhebbers zullen sowieso hun gading vinden.

Estoril coastline near Lisbon in Portugal

6 Ze hebben er hun eigen Rock Werchter

Elk jaar zakken duizenden muziekliefhebbers af naar Lissabon voor het NOS Alive Festival . De line-up bestaat steevast uit een aantal onverwoestbare klassiekers en een hele resem jong talent. Dit jaar staan onder andere Radiohead, The Pixies, Arcade Fire, Tame Impala en The Chemical Brothers op de affiche.

7 Je kan er de beroemde tram 28 nemen

Heb je voeten nood aan een pauze na die wandeling door de steile straatjes? Geniet dan van de stad terwijl je op je gemak in tram 28 zit. Het wereldberoemde traject doet alle highlights van de stad aan. Sit back and enjoy!

Lisbon, Portugal old town streets and street car.

8 De lokale lekkernij Pastéis de Belém is overheerlijk

Wie naar Lissabon gaat, zal in elke bakkerij de Pastéis de Belém in de etalage zien liggen. Maar wie het authentieke dessert wil proeven, moet naar het gelijknamige café Pastéis de Belém op de Rua de Belém gaan. In het hoogseizoen zal je even moeten aanschuiven, maar vertrouw ons: het is het waard. Het krokante gebakje bestaat uit room, poedersuiker en een ingrediënt dat al eeuwen geheim is.

9 Je vakantiefoto’s zullen prachtig zijn

Als je eenmaal terug bent in het regenachtige België, kan je terugblikken naar je zalige reis dankzij de fantastische foto’s. Lissabon is gebouwd op verschillende heuvels en daardoor zijn er meerdere magnifieke uitzichten in de stad.

The Castle of Sao Jorge

Zijn we weg?

Een citytrip naar Lissabon is gemakkelijk te boeken. De verblijfsmogelijkheden zijn er talrijk en de prijzen zijn democratisch. De stad is het hele jaar gemakkelijk bereikbaar met vier internationale luchthavens (vertrek vanuit Brussel, Brussels South Charleroi, Luik en Rijsel. )

Meer info op www.visitlisboa.com

Foto’s istock