Het wisselvallige weer van de voorbij dagen kan je moeilijk zomerweer noemen. De rokjes, shortjes en sandaaltjes blijven helaas nog even in de kleerkast, maar dat betekent niet dat je je interieur niet summerproof kan maken. Wij geven alvast 8 tips.

1. Zeg het met bloemen

large vase with colorful roses Bloemen fleuren je interieur op, letterlijk én figuurlijk. Bovendien zorgen niet alleen de vrolijke kleuren, maar ook de verrukkelijke geur voor een zomerse sfeer. Verwelken jouw bloemen rap? Hier lees je hoe je langer van je boeket kan genieten.

Beautiful bouquet of daffodil. 3d rendering

2. Verwijder de winterelementen

De fleece dekentjes, die versleten pantoffels en het kersenpitkussentje mogen in de kast. En ja, ook die kerstboom moest al lang weer op zolder staan.

3. Haal je oude vakantiefoto’s boven

Foto's 1 Haal die oude foto’s vanonder het stof en maak er een leuke collage van. Het brengt een persoonlijke en zomerse sfeer in huis en al die toffe herinneringen komen bovendrijven. Meteen een goede reden om nog eens reünie met je vriendinnen te houden.

Foto's 24. Gebruik kleur

Simpel, maar effectief: zorg voor kleurige elementen. Hang kaders op met frisse kleuren, zet overal bloemen en vervang die beige kussens door exemplaren met extra veel kleur.

5. Het servies van oma

Tea with  lemon and bouquet of  blue primroses on the tableHoewel dat servies van IKEA stukken moderner oogt, hebben de theetasjes van je oma veel meer karakter. Bovendien zijn ze uniek, want laten we eerlijk: IKEA is misschien goedkoop, maar iedereen heeft dan ook dezelfde spullen als resultaat.

Thee 16. Pas het menu aan

Een fruitmand met ananas, mango’s, passievruchten en anders exotisch fruit geven een zomerse touch aan je keuken. Frisse slaatjes zorgen voor afkoeling én een mooi figuur. Een alternatief: je kan ook gewoon een gigantische bowl met sangria maken. Het recept voor de perfecte sangria vind je hier.

7. Pimp je koffietafel

Cup of coffee with red roses in living roomPimp je koffietafel door er leuke zomermagazines en -boeken op te leggen. Een boek met de meeste romantische plekjes in Parijs, een barbecuebijbel én uiteraard het zomernummer van Steps (dat binnenkort bij de bakker ligt, hoera!)

Verliefd op onze nieuwe cover! 💕💓💕

A photo posted by STEPS (@stepsmagazine) on

 

8. Droom weg met Google Earth

Werken de vorige tips écht niet om je een zomers gevoel te geven? Dan is Google Earth je laatste redding. De adembenamende stranden van Bali, de prachtige natuur van Nieuw-Zeeland of kleurrijke marktjes in Marokko: je kan ze stuk voor stuk zien. En dat allemaal vanuit je luie zetel!

Foto’s: iStock