Reisbloggers trekken graag naar verre oorden maar weten dat het ook in eigen land goed toeven is. Ziehier 3 reisbloggers die hun zomertips voor thuisblijvers graag met je delen.

 

Livingbythesea.be

sea2

Heidi blogt op livingbythesea.be over lifestyle en reizen en dit zijn haar tips:

De strekdam in Oostende: “De zee heeft altijd een enorme aantrekkingskracht op me gehad. Als ik de nabijheid van de zee ‘voel’, voel ik me echt thuis. Oostende is natuurlijk een fantastische stad en deze nieuwe strekdam is een heerlijk plekje om te vertoeven: midden in zee en met een fotogeniek uitzicht op de haven en de stad. Als het even kan, neem ik de strekdam ook even mee in mijn looproute.”

Het MAS in Antwerpen: “Het MAS in Antwerpen is ook al zo’n fotogenieke plek, midden in een maritieme sfeer. Rondom ligt een wandelpromenade. Je kan helemaal tot boven waar je een zalig uitzicht over Antwerpen hebt. Het museum zelf is natuurlijk ook de moeite om te bezoeken!”

Raversyde in Oostende: “Aan de rand van Oostende vind je in dit provinciedomein maar liefst 2 musea en een natuurpark. Ik was er vorig jaar voor het eerst en was aangenaam verrast! Vooral de oude vissershuisjes en de archeologische vondsten spraken me aan. Het is een tip die ik ook altijd aan locals meegeef want vele inwoners blijken Raversyde zelf nog nooit te hebben bezocht, terwijl er nochtans bezoekers van over de hele wereld komen!”

Travelboulevard.be

nj2

Nina en Jempi leven samen, reizen samen en bloggen samen op travelboulevard.be. Dit zijn hun tips.

Naar de hoofdstad: “Brussel heeft de laatste tijd wel wat moeten verduren, maar laat je niet tegenhouden: onze hoofdstad heeft heel wat te bieden! Deze zomer bijvoorbeeld zetten 41 Brusselse musea 100 topstukken uit hun collectie in de kijker: 100 Masters loopt tot 27 augustus.

Fietsen en wiet: “Het fietsnetwerk West-Vlaanderen is vernieuwd en dus gaan wij fietsen. In de eerste plaats zal dat aan zee zijn (met Oostduinkerke en Koksijde als onze favoriete plaatsen), maar ook de Westhoek staat op de agenda. En we gaan meteen ook even de wietroute In de voetsporen van de familie Welvaert testen, een leuke tocht langs de locaties van de TV-reeks Eigen Kweek.”

Suppen: “Jaren geleden al hebben we voor het eerst van suppen (stand up paddle) mogen proeven maar helaas hebben we sindsdien geen supplank meer van dichtbij gezien. Deze zomer komt daar verandering in: we gaan suppen in Oostduinkerke, bij surfclub Windekind. De Kust telt heel wat toffe surfclubs die watersporten aanbieden. Gewoon doen!”

 

Ambassadør.land

bas2

Bas is 1/3 van het trio dat Ambassadør.land vormt. Zijn tips:

Kunst/cultuur aan zee: “Op cultureel vlak valt er deze zomer heel wat te beleven aan de Belgische kust. Zo wordt begin juli een gloednieuw kunstencentrum (Ten Bogaerde) geopend in Koksijde dat beeldhouwer George Grard eert en moderne hedendaagse kunst promoot. Een week eerder gaat in het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum Oostduinkerke de fototentoonstelling Engelen van de zee van Stephan Vanfleteren in première. In Oostende is een bezoekje aan de nieuwe Ensor en Spilliaert museumvleugel van Mu.ZEE meer dan de moeite waard.”

Antwerpen popt up: “Als inwoner van Antwerpen zie ik het aantal pop-uprestaurants en pop-upbars elk jaar fors groeien, maar het einde van de trend is (gelukkig) nog lang niet in zicht. In de Antwerp Tower, op een boogscheut van het Centraal Station, worden deze zomer maar liefst 24 verdiepingen gevuld met pop-ups. Op de vierde verdieping ligt Bar Gloed, een fantastische pop-upbar met enorm dakterras en uitzicht op de Meir.” (open tot begin oktober)

WECANDANCE: “Op zaterdag 13 en zondag 14 augustus gaat op het strand in Zeebrugge de alweer vierde editie van het WCD-festival door. Ondanks het feit dat ik niet de grootste fan van elektronische muziek ben, staat dit festival al enkele jaren op rij in mijn zomeragenda. Waarom? Lekker eten, een fantastische sfeer, verklede mensen (dit jaar is het thema ‘Space’) en hopelijk weer een fel brandend zonnetje.”